Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Πρόκληση στην Σπάρτη

Σβάστικες και κέλτικοι σταυροί πριν από εκδήλωση για την εκτέλεση 118 Σπαρτιατών από τους Ναζί

Σβάστικες και κέλτικους σταυρούς σχημάτισαν άγνωστοι στο κτίριο της Πνευματικής Εστίας Σπάρτης, όπου τη Δευτέρα είχε προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «τα γερμανικά αντίποινα στην κατοχική Ελλάδα: Η λογική της βίας» με ομιλητή τον αναπληρωτή καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, καθηγητή Πολυμέρη Βόγλη.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση 74 χρόνων από την εκτέλεση 118 κατοίκων της Σπάρτης και των γύρω περιοχών, πολλοί εκ των οποίων ήταν μέλη του ΕΑΜ και της ΕΠΟΝ, ως αντίποινα για την επίθεση ανταρτών του ΕΛΑΣ εναντίον φάλαγγας των κατακτητών στην περιοχή.

Τους καταλόγους των εκτελεσθέντων είχαν συντάξει ντόπιοι συνεργάτες των Γερμανών, των οποίων οι πολιτικοί απόγονοι φαίνεται ότι 74 χρόνια μετά επέλεξαν να δηλώσουν παρόντες επαναφέροντας τα σύμβολα της ναζιστικής Γερμανίας. 

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.