Σβήστε τα τζάκια!

Σβήστε τα τζάκια!

Εκεί που χάρηκαν οι Αθηναίοι με την εμφάνιση του ήλιου, ήρθε το υπουργείο Περιβάλλοντος να τους προσγειώσει στην πραγματικότητα.

 Η πρόβλεψη της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας για σήμερα και αύριο στην Αττική ότι θα επικρατήσει άπνοια και θερμοκρασιακή αναστροφή, συνεπάγονται τη συσσώρευση ρύπανσης από τα άκρως επικίνδυνα αιωρούμενα σωματίδια.

Και δεδομένου ότι εδώ και χρόνια τίποτε άλλο δεν έχει γίνει από τους καθ΄ύλην αρμοδίους, βγήκε η συνήθης σύσταση προς τους πολίτες, δηλαδή, η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας.

Από το ΥΠΕΝ συνιστάται στους πολίτες του λεκανοπεδίου, για τις δύο ημέρες, η αποφυγή της χρήσης τζακιών, θερμαστρών στερεών καυσίμων και θερμαστρών βιομάζας και παρακαλούνται θερμά για τη θετική τους ανταπόκριση στη σύσταση αυτή.

Όπως σημειώνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου, η εξέλιξη των τιμών των συγκεντρώσεων των αιωρούμενων σωματιδίων παρακολουθούνται σε 24ωρη βάση και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση, εφόσον παρατηρηθεί αξιόλογη μεταβολή.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter