Σβίγκου: Αλλοιώθηκαν οι δηλώσεις αξιωματούχου – Κανένα πρόβλημα με τους στόχους για το 2018

Σβίγκου: Αλλοιώθηκαν οι δηλώσεις αξιωματούχου – Κανένα πρόβλημα με τους στόχους για το 2018

Για αλλοίωση των δηλώσεων κυβερνητικού αξιωματούχου περί λήψης νέων δημοσιονομικών μέτρων το 2018 έκανε λόγο η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο FM, 104,9».

 «Αυτό που καταλαβαίνω εγώ είναι ότι ο κυβερνητικός αξιωματούχος αναφέρθηκε στις προβλέψεις που υπάρχουν στη συμφωνία του Αυγούστου και τη συμφωνία για τα πλεονάσματα και το τι προβλέπουν αυτές για τυχόν αποκλίσεις. Την ίδια στιγμή, όμως, στην ίδια διαρροή και με βάση τα πραγματικά στοιχεία, γίνεται λόγος για υπερκάλυψη των οικονομικών στόχων και υπάρχει μία βεβαιότητα ότι δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα για τους στόχους του 2018» σημείωσε η κ. Σβίγκου.

Παράλληλα, ανέφερε ότι «υπάρχει απόκλιση στα φορολογικά έσοδα, την ίδια στιγμή, όμως, αυτή η υστέρηση καλύπτεται από την υπεραπόδοση, για παράδειγμα στον ΦΠΑ και σε άλλους τομείς. Οπότε, εξ αυτού δεν φαίνεται να δημιουργείται προβληματισμός. Αλλά όπου υπάρχει θέμα θα υπάρξει εξέταση διαφόρων παραγόντων για να υπάρξει ικανοποίηση των στόχων με τις μικρότερες δυνατές επιβαρύνσεις για τους πολίτες».

Για τις εξελίξεις σχετικά με την Eldorado Gold, η κ. Σβίγκου επισήμανε ότι η χθεσινή αδειοδότηση για την Ολυμπιάδα είχε ανακοινωθεί από το αρμόδιο υπουργείο από τις 3 Αυγούστου, τόνισε ότι το θέμα έχει να κάνει με την αδειοδότηση στις Σκουριές και επανέλαβε: «Δεν πρόκειται να υποκύψουμε σε κανέναν εκβιασμό από την εταιρεία, η οποία ενδεχομένως ήθελε να παρακαμφθεί η διαδικασία της διαιτησίας που προβλέπεται από τη σύμβαση».

Για την παρουσία του πρωθυπουργού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υπογράμμισε ότι ο κ. Τσίπρας «έδωσε τους βασικούς άξονες, γύρω από τους οποίους θα κινηθεί η κυβερνητική πολιτική το επόμενο διάστημα, με τελικό στόχο την έξοδο από τα μνημόνια και την επιτροπεία το 18». Όπως σχολίασε, το ζητούμενο στο εξής είναι πώς θα αξιοποιηθεί το θετικό κλίμα που αναγνωρίζεται από όλη την ευρωπαϊκή πολιτική ηγεσία και από όλο τον οικονομικό τύπο, ώστε αυτές οι εξελίξεις να αποτυπωθούν στη ζωή των πολιτών, την καθημερινότητά τους και το κοινωνικό κράτος.

Με αφορμή τις δηλώσεις του Ζαν Κλωντ Γιούνκερ τόνισε ότι ο Ευρωπαίος αξιωματούχος έχει σταθεί στο πλευρό της ελληνικής κυβέρνησης απέναντι σε παράλογες απαιτήσεις στις προηγούμενες αξιολογήσεις, κάτι που, όπως είπε, δεν έκανε η αξιωματική αντιπολίτευση, η οποία θέλει να φιλοτεχνήσει μία εικόνα που δεν έχει καμία σχέση με την πραγματικότητα. Άλλωστε, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχει στη συζήτηση για το μέλλον της Ευρώπης και κάλεσε τα ελληνικά κόμματα να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter