Σβίγκου: Δεν υπάρχουν τριβές – Κόμμα και κυβέρνηση πορεύονται μαζί με στόχο τη συμφωνία

Σβίγκου: Δεν υπάρχουν τριβές – Κόμμα και κυβέρνηση πορεύονται μαζί με στόχο τη συμφωνία

Κάθε σενάριο εσωκομματικών και ενδοκυβερνητικών τριβών εν όψει της συμφωνίας με τους πιστωτές απέρριψε η Ράνια Σβίγκου,

Μιλώντας στο Πρακτορείο FM, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε πως η κυβέρνηση δεν κρύβεται από τον ελληνικό λαό, αντιθέτως «βλέπουμε αρχηγούς της αντιπολίτευσης να κρύβονται, το είδαμε στη συζήτηση για την εξεταστική».

«Όσοι προσπαθούν να ανακαλύψουν εσωτερικά προβλήματα, ματαιοπονούν» είπε, ερωτηθείσα για το εάν υπάρχει κάποιο εσωτερικό ρήγμα με αιχμή τη ΔΕΗ και πρόσθεσε πως «το κόμμα και η κυβέρνηση πορεύονται μαζί με στόχο η συμφωνία (που θα προκύψει) να δίνει ανάσες στην ελληνική κοινωνία και να σηματοδοτεί αλλαγή σελίδας στην ελληνική οικονομία. Δεν υπάρχει διαπραγμάτευση εντός του ΣΥΡΙΖΑ, θα υπάρξει συζήτηση και συναπόφαση […] Τόσο το κόμμα στο σύνολό του, όσο και η κυβέρνηση στο σύνολό της και ο Πάνος Σκουρλέτης εάν για κάτι έχουν έγνοια, είναι ο δημόσιος χαρακτήρας της ΔΕΗ».

Η κ. Σβίγκου επανέλαβε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να κλείσει το συντομότερο δυνατό η αξιολόγηση, υπογραμμίζοντας πως το βασικό ζήτημα είναι να αποσυρθούν από το τραπέζι «οι παράλογες απαιτήσεις του ΔΝΤ». «Περιμένουμε τη συνολική συμφωνία, αμέσως μετά εκκρεμεί η συζήτηση για το χρέος και τα πλεονάσματα, ενώ για τα αντίμετρα θα τα δούμε μετά τη συνολική συμφωνία» ανέφερε.

Υποστήριξε, δε, πως τα εργασιακά αποτελούν πρωταρχικό στόχο της κυβέρνησης, ενώ δεν απέκλεισε να αποτυπωθεί αυτή η θέση στη συμφωνία, «μετά και τη στήριξη -κατά τη Σύνοδο της Ρώμης- Ευρωπαίων αξιωματούχων στην ελληνική κυβέρνηση».

Αναφορικά με τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης, η Ράνια Σβίγκου τόνισε: «Η Ν.Δ. από τη μια ζητάει να υπογράψουμε χθες -δηλαδή, να δεχτούμε μέτρα 4,5 δισ. εις βάρος του ελληνικού λαού- και από την άλλη κατηγορεί την κυβέρνηση. Να θυμίσουμε, πάντως, ότι η Ν.Δ. δεν ψήφισε ούτε το επίδομα των συνταξιούχων, οπότε δεν μπορεί να παραδίδει μαθήματα κοινωνικής ευαισθησίας στην κυβέρνηση».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter