Σβίγκου: Εκβιαστική η κίνηση της Eldorado – Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, οι νόμοι ισχύουν για όλους

Σβίγκου: Εκβιαστική η κίνηση της Eldorado – Η Ελλάδα δεν είναι Μπανανία, οι νόμοι ισχύουν για όλους

«ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιλέγουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων» δηλώνει σε συνέντευξή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, χαρακτηρίζοντας εκβιαστική την κίνηση της Eldorado

“Παρακολούθησα και νωρίτερα τη συνέντευξη Τύπου εκ μέρους της εταιρείας και καταλαβαίνω ότι πρόκειται για μια εκβιαστική κίνηση που θα πέσει στο κενό. Κατ’ αρχήν δεν θεωρώ ότι είναι τυχαία η χρονική στιγμή που επιλέχθηκε από την El Dorado για αυτήν την ανακοίνωση, μια μέρα δηλαδή μετά και την παρουσία του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Θεωρώ ότι εντάσσεται σε ένα πλαίσιο άσκησης πίεσης στην κυβέρνηση και ενός επικοινωνιακού πολέμου, θέλοντας να δείξει ότι η Ελλάδα απορρίπτει τις επενδύσεις, ενώ στην πραγματικότητα αυτό που συμβαίνει είναι ακριβώς το αντίθετο. Αυτό που από την αρχή είχαμε τονίσει ως ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το αρμόδιο υπουργείο σε όλες τις φάσεις της λειτουργίας της επιχείρησης είναι ότι οι επενδύσεις πρέπει να σέβονται το περιβάλλον κι ότι η επένδυση στις Σκουριές δεν αποτελεί εξαίρεση ως προς αυτόν τον κανόνα.. Ούτε μπανανία…”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Ράνια Σβίγκου.

Και τόνισε: “Η Ελλάδα ούτε Μπανανία είναι, ούτε τριτοκοσμική χώρα όπου οι επιχειρήσεις θα μπορούν με εκβιαστικούς τρόπους να επιβάλουν τους δικούς τους όρους, παραβιάζοντας την εθνική και την ευρωπαϊκή περιβαλλοντική νομοθεσία, θέλοντας να κάνουν ενδεχομένως πλιάτσικο στον φυσικό πλούτο. Εμείς θέλουμε κανόνες για όλους και αυτοί να είναι σεβαστοί από όλους. Και γι αυτό προσωπικά θεωρώ απαράδεκτες τις δηλώσεις εκ μέρους των στελεχών της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ που συντάσσονται εντελώς με τις θέσεις της El Dorado και αδιαφορούν πλήρως για τους περιβαλλοντικούς όρους και τη νομοθεσία, παίρνοντας παίρνουν το ρόλο του εκπροσώπου επιχειρηματικών συμφερόντων και όχι την πλευρά του δημοσίου συμφέροντος και την πλευρά υπεράσπισης του περιβάλλοντος.”

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter