Σβίγκου: «Η ΝΔ έχει γίνει ΛΑΟΣ και ο Άδωνις καθορίζει την ατζέντα της»

Σβίγκου: «Η ΝΔ έχει γίνει ΛΑΟΣ και ο Άδωνις καθορίζει την ατζέντα της»

«Η αξιωματική αντιπολίτευση έχει γίνει ΛΑ.Ο.Σ.» και «ο κ. Γεωργιάδης τελικά καθορίζει όλη την ατζέντα της ΝΔ», ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, εκφράζοντας τη θλίψη της για την εξέλιξη αυτή.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ η Ράνια Σβίγκου εκτίμησε ότι η ΝΔ θα το πληρώσει πολιτικά και ανέφερε πως ο μόνος λόγος που ο κ. Αυγενάκης ανάγει “τη βία και την ανομία ως τα μείζονα θέματα είναι επειδή η αξιολόγηση κλείνει και δεν μπαίνουν εμπόδια. Χθες έγινε η συζήτηση με την τρόικα και δεν μπαίνει κανένα θέμα καθυστέρησης. Τώρα δεν μπορείτε να μιλήσετε για νέα μέτρα. Άγεστε και φέρεστε όχι από την πραγματικότητα, αλλά από τα ιδεολογήματα σας”.

Μιλώντας για θέματα βίας και ανομίας, η κ. Σβίγκου είπε ότι υπάρχουν γεγονότα απολύτως καταδικαστέα, όπως υπάρχουν και έρευνες των διωκτικών αρχών, αλλά και η προσπάθεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης “να εκμεταλλευτεί, να αξιοποιήσει πολιτικά τέτοια γεγονότα”.

Στις επικρίσεις περί απόντος υπουργού Προστασίας του πολίτη, είπε ότι “κ. Τόσκας βρίσκεται εκεί που πρέπει να είναι, στο υπουργείο του και νομίζω ότι επιτελεί πολύ σωστά τον ρόλο του”.

Η κ. Σβίγκου είπε ότι επί των ζητημάτων αυτών έχει τοποθετηθεί τόσο η κυβέρνηση όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ και έκανε λόγο για εκείνους που προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τέτοια περιστατικά για να καλύψουν την πολιτική τους γύμνια και το γεγονός ότι έχει καταρρεύσει κάθε αφήγημα τους για την οικονομία.

Παραθέτοντας στοιχεία η κ. Σβίγκου είπε ότι από το 2007 έχουν γίνει 43 επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα εκ των οποίων οι 37 έχουν γίνει μέχρι το 2014, αποσαφηνίζοντας ότι δεν μιλά για συμψηφισμό, ενώ μπροστά στην αναγκαιότητα ουσιαστικής συζήτησης επιχειρείται να γίνει πολιτική αντιπαράθεση.

Κατηγόρησε την ΝΔ για πολιτικοποίηση του θέματος από την εποχή που ασκούσε κυβερνητική θητεία, καθώς, όπως είπε, “τότε κατηγορούσε τον ΣΥΡΙΖΑ, ότι δημιουργεί τη βία και την ανομία που τότε έβλεπε να υπάρχει στη χώρα και τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κυβέρνηση λέει ότι υπάρχει ανοχή στη βία και την ανομία. Τότε τη δημιουργούσαμε οι ίδιοι, τώρα την ανεχόμαστε…”

Καταδίκασε την ενέργεια του “Ρουβίκωνα” με τον γιατρό στο νοσοκομείο, τονίζοντας “κανένας δεν μπορεί να απειλεί έναν δημόσιο λειτουργό, έναν οποιονδήποτε πολίτη και δεν πρέπει να συνηθίζουμε τέτοιες πρακτικές που μας εξοικειώνουν και εξοικειώνουν τους πολίτες με την απειλή βίας”.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι η κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα μπορούν να συζητήσουν τέτοια φαινόμενα “και όχι να υπάρχει αυτό το αφήγημα περί βίας και ανομίας, που το μόνο που προσπαθεί να προσδώσει είναι πολιτικά επιχειρήματα σε μια αξιωματική αντιπολίτευση η οποία έχει ξεμείνει από αυτά”.

Παρεμβαίνοντας σε όσα είπε ο Γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της ΝΔ, Λ. Αυγενάκης τον χαρακτήρισε πιστό συνεχιστή του κ. Σαμαρά και του κ. Γεωργιάδη, προσθέτοντας ότι “σ’ ένα κόμμα το οποίο δεν έχει καμία πολιτική πρόταση για το μέλλον αυτής της χώρας, καμία απολύτως, και έχει εσωτερικά προβλήματα τα οποία είναι εμφανή σε όλο τον κόσμο, μόνο επιχείρημα το οποίο μπορείτε να βρείτε … αφορά στη «βία και την ανομία”…

Η κ. Σβίγκου είπε ότι προφανώς ο πρωθυπουργός θα απαντήσει στην βουλή στον κ. Μητσοτάκη προσθέτοντας ότι οι αστυνομικοί έκαναν καλά την δουλειά τους το τελευταίο διάστημα και στην πάταξη των ναρκωτικών και σε επιχειρήσεις, όπως για παράδειγμα η υπόθεση της απαγωγής Λεμπιδάκη και μια σειρά άλλων επιτυχιών που πιστώνονται στην αστυνομία και στην πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter