Σβίγκου: Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι συμβατή με την επένδυση

Σβίγκου: Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς είναι συμβατή με την επένδυση

«Η προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς δεν είναι αντίθετη, αλλά είναι απολύτως συμβατή με την υλοποίηση της επένδυσης στο Ελληνικό» τονίζει η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, σε συνέντευξή της στον ραδιοσταθμό «105,5 στο Κόκκινο».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ» αναφέρει, «δήλωσε την αποφασιστικότητα και την στήριξη για την ολοκλήρωση της επένδυσης, με σεβασμό και στις προβλεπόμενες διαδικασίες και στην ελληνική και ευρωπαϊκή νομοθεσία» ενώ, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, τονίζει πως ο ΣΥΡΙΖΑ και η κυβέρνηση ουδέποτε «έπαιξαν καθυστερήσεις όσον αφορά το Ελληνικό».

«Καταλαβαίνετε ότι είναι ένα τεράστιο έργο το οποίο έχει μια τεράστια προεργασία, με τεράστιες νομικές επιπλοκές και πρέπει να αποφευχθεί κάθε πλημμέλεια, τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά των κυβερνητικών οργάνων, γιατί οποιαδήποτε πλημμέλεια θα μπορούσε στη συνέχεια να προκαλέσει καθυστερήσεις, που σε καμία περίπτωση η κυβέρνηση δεν τις επιθυμεί» λέει η κ. Σβίγκου.

Προσθέτει επίσης, πως ο επενδυτής είχε υποχρέωση, ήδη από το Νοέμβριο του 2016, να καταθέσει τη στρατηγική μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων και αυτό το έκανε μόλις τον Ιούλιο.

«Οι καθυστερήσεις ξεκινούν εξαιτίας του ότι άργησε η κατάθεση της στρατηγικής μελέτης» τονίζει η κ. Σβίγκου.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter