Σβίγκου: Να αποδοθεί δικαιοσύνη στο θέμα του Ζακ Κωστόπουλου

Σβίγκου: Να αποδοθεί δικαιοσύνη στο θέμα του Ζακ Κωστόπουλου

«Απάνθρωπη» χαρακτήρισε η εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, τη μεταχείριση των αστυνομικών αρχών κατά τη διάρκεια της σύλληψης του Ζακ Κωστόπουλου, όπως προκύπτει από το βίντεο που δημοσιοποίησε η «Η εφημερίδα των Συντακτών», μιλωντας στον τηλεποπτικό σταθμό Kontra.

«Απάνθρωπη η μεταχείριση απέναντι σε έναν άνθρωπο που βρίσκεται σε ημιθανή κατάσταση πιθανότατα, είναι αιμόφυρτος, σίγουρα δεν αποτελεί για κανέναν απειλή, πόσο μάλλον για τις αστυνομικές δυνάμεις. Και γι’ αυτό οι πράξεις αυτές που είδαμε στο βίντεο καθιστούν όλη τη συμπεριφορά ακόμα πιο αποτρόπαια» ανέφερε η κ. Σβίγκου. Επίσης, σημείωσε ότι βρίσκονται στη σωστή κατεύθυνση οι δηλώσεις τής υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Όλγας Γεροβασίλη, για τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για το πώς συμπεριφέρθηκαν τα αστυνομικά όργανα. «Όλα πρέπει να διερευνηθούν πλήρως, θα πρέπει να αποδοθούν ευθύνες και να αποδοθεί δικαιοσύνη. Αυτό είναι κάτι που απαιτεί η πλειοψηφία της κοινωνίας που πραγματικά θεωρώ ότι έχει συγκλονιστεί από τη βαρβαρότητα του λιντσαρίσματος που οδήγησε στον τραγικό αυτό θάνατο» πρόσθεσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ τόνισε: «Πιστεύω ότι έχουν γίνει βήματα, σίγουρα όμως το αίτημα για εκδημοκρατισμό της αστυνομίας είναι ένα αίτημα επίκαιρο και σήμερα. Και σήμερα υπάρχουν ακροδεξιοί θύλακες εντός της αστυνομίας, που πρέπει να απομονωθούν».

Ερωτηθείσα για τις επιθέσεις εναντίον πολιτικών προσώπων όσον αφορά τη συμφωνία των Πρεσπών, η κ. Σβίγκου απάντησε ότι πρόκειται για μία μειοψηφία ακροδεξιών στοιχείων. «Ακόμα και τα τελευταία συλλαλητήρια για το Μακεδονικό, είδατε ότι δεν είχαν τη μαζικότητα που περίμεναν οι διοργανωτές. Αυτό κάτι δείχνει. Δείχνει ότι οι πολίτες και της Βόρειας Ελλάδας επιθυμούν λύση» εκτίμησε και συμπλήρωσε: «Εμείς λέμε και στους πολίτες που έχουν δίκαιες ανησυχίες, όσον αφορά στην επίλυση του ονοματολογικού, ότι η χώρα μας κερδίζει πράγματα, δεν έχει να χάσει απολύτως τίποτα».

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επιτέθηκε στον πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκης, καταλογίζοντάς του ακραίο λαϊκισμό αναφορικά με τη στάση του στη συμφωνία των Πρεσπών. «Η λύση, η οποία τώρα προκρίνουμε, είναι μία λύση στη βάση της εθνικής θέσης που υπάρχει από το 2007, οπότε το μόνο που μπορεί να πει ο καθένας για τη στάση του είναι ότι χαϊδεύει τα αυτιά των ακροδεξιών» επισήμανε.

Για τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων υπογράμμισε: «Πιστεύω ότι σε αυτήν την πολύ κρίσιμη και ιστορική στιγμή, σε αυτήν τη νέα σελίδα που έχει ανοίξει για τον τόπο μας, ο Πάνος Καμμένος και οι ΑΝΕΛ δεν πρόκειται να διακινδυνεύσουν ούτε την πολιτική σταθερότητα, ούτε την κυβερνητική σταθερότητα. Οπότε εγώ θεωρώ ότι θα εξαντληθεί η τετραετία και με τον ΣΥΡΙΖΑ και με τους ΑΝΕΛ βέβαια. Η νέα περίοδος που διανύουμε μας γεμίζει όλους με πολλές ευθύνες και θεωρώ ότι το κατανοεί αυτό ο κ. Καμμένος».

Η κ. Σβίγκου επανέλαβε πως το αναπτυξιακό σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ έχει ως επίκεντρο τον κόσμο της εργασίας, ενώ της ΝΔ είναι η επαναφορά του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, τον οποίο έχει προτείνει ο κ. Μητσοτάκης. «Σε αυτά τα δύο διακριτά πολιτικά σχέδια θα κληθούν όλοι, με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, να πάρουν θέση. Οπότε θα φανεί, με βάση και το πώς θα τοποθετηθούν στα διλήμματα της επόμενης περιόδου, και το πώς η κάθε πολιτική δύναμη θα παρουσιάσει το δικό της μεταμνημονιακό σχέδιο, εκεί θα δούμε ποιες θα είναι οι αλλαγές που ενδεχομένως θα προκύψουν στο πολιτικό σκηνικό» εκτίμησε.

Συνεχίζοντας την κριτική της προς τη ΝΔ και τον κ. Μητσοτάκη ανέφερε: «Είναι γελοίος ο παραλληλισμός Τσίπρα-Όρμπαν και δεν θα επεκταθώ περισσότερο σ’ αυτό. Αυτό που μου προξένησε εντύπωση είναι ότι κατηγόρησε τον Όρμπαν για λαϊκιστή, ορθώς, δεν τόλμησε, όμως, να πει τη λέξη “ακροδεξιός”».

Ενόψει των ευρωεκλογών και τις πιθανές συνεργασίες, η κ. Σβίγκου παρατήρησε: «Εμείς, ως ΣΥΡΙΖΑ, όπως γνωρίζεται, συμμετέχουμε στο Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς (ΚΕΑ), το οποίο ΚΕΑ θα έχει διαδικασίες στα τέλη Σεπτέμβρη. Ανεξάρτητα από τις υποψηφιότητες στην Κομισιόν υπάρχουν δύο διαφορετικά στρατόπεδα, τα οποία συγκρούονται στην Ευρώπη, δύο διαφορετικοί κόσμοι. Για αυτό έχει μεγάλη σημασία και το τι θα κάνει η Κεντροαριστερά στη χώρα μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter