Σβίγκου: Όλες οι προσπάθειες στην καθαρή έξοδο και τη ρύθμιση του χρέους

Σβίγκου: Όλες οι προσπάθειες στην καθαρή έξοδο και τη ρύθμιση του χρέους

«Σήμερα είναι ένας από τους πιο κρίσιμους σταθμούς γιατί είναι το Eurogroup, το οποίο θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση της τέταρτης αξιολόγησης και τις αποφάσεις για το μεταμνημονιακό πλαίσιο και για τη ρύθμιση για το χρέος» ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, στην εκπομπή «ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ» στην ΕΡΤ1, σημειώνοντας ότι όλες οι προσπάθειες έχουν επικεντρωθεί στον στόχο της καθαρής εξόδου και της ρύθμισης για το χρέος.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ στηλίτευσε έντονα τη στάση της ΝΔ, αλλά και της επικεφαλής του Κινήματος Αλλαγής, Φώφης Γεννηματά, για τη συμφωνία σχετικά με το ονοματολογικό της ΠΓΔΜ. «Τo σύνολο του ευρωπαϊκού και του διεθνούς Τύπου λέει ότι οι δύο ηγέτες αφήνουν πίσω ένα παρελθόν διένεξης και απομόνωσης και τα Βαλκάνια αλλάζουν σελίδα» τόνισε. Αντίθετα, «έχουμε μόνο τη ΝΔ και το εθνικιστικό VMRO, το οποίο βλέπει εθνική μειοδοσία, προδοσία, πισωγύρισμα κ.ο.κ.» συμπλήρωσε και επισήμανε ότι η ΝΔ είναι απομονωμένη στην Ευρώπη. Χαρακτήρισε, δε, «γελοία και ανόητα» τα περί ανταλλαγμάτων των αποφάσεων για το χρέος με το ονοματολογικό ή το προσφυγικό.

Επίσης, η κ. Σβίγκου υποστήριξε ότι υπάρχει πλήρης σύμπλευση με εθνικιστικά στοιχεία που τα προηγούμενα χρόνια ήταν απομονωμένα στο κόμμα τής ΝΔ, ενώ τώρα έχουν πάρει κεφάλι. «Ακόμα και ο κ. Σαμαράς λέει πράγματα, τα οποία δεν τολμούσε να τα πει όσο ήταν πρωθυπουργός της ΝΔ» σχολίασε.

Σχετικά με το Κίνημα Αλλαγής υπογράμμισε πως θεωρεί λάθος τη στάση της κ. Γεννηματά, προσθέτοντας ότι «είναι μόνη της από τους ηγέτες που συγκροτούν του ανώτατο ηγετικό όργανο του Κινήματος Αλλαγής που κρατά αυτή τη στάση» και πως «είναι απομονωμένη στους κόλπους των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών”. «Θέλω να πιστεύω ότι δεν θα επιμείνει σε μία τέτοια στάση, με την οποία διαφωνεί, πιστεύω, η πλειοψηφία και των υποστηρικτών του Κινήματος Αλλαγής» παρατήρησε. Σύμφωνα με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, η Κεντροαριστερά έχει δύο δρόμους να ακολουθήσει, είτε αυτόν της πλήρους αποδέσμευσης από τις νεοφιλελεύθερες πολιτικές, όπως ο Κόρμπιν στη Μεγάλη Βρετανία, είτε «να συνεχίσει το Κίνημα Αλλαγής να είναι ουρά τής ΝΔ».

Σχετικά με τη στάση των Ανεξάρτητων Ελλήνων και δηλώσεις βουλευτών τους, η κ. Σβίγκου ανέφερε, μεταξύ άλλων: «Αυτό που έχω ακούσει και από τον κ. Π. Καμμένο, τον πρόεδρο των ΑΝΕΛ, και από τη συζήτηση και τις τοποθετήσεις των ΑΝΕΛ στη συζήτηση στη Βουλή, είναι ότι θα στηρίξουν την κυβέρνηση κι ότι πρέπει να εκπληρωθούν οι στόχοι της προγραμματικής συμφωνίας μεταξύ ΑΝΕΛ και ΣΥΡΙΖΑ» (σ.σ. έξοδος από τα μνημόνια και ανόρθωση της οικονομίας, θωράκιση της χώρας απέναντι στη διαφθορά). «Θεωρώ ότι πρέπει να συνεχίσει και θα συνεχίσει το έργο της η κυβέρνηση κι ότι θα εξαντλήσει την τετραετία» κατέληξε.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter