Σβίγκου: Προκαλεί εύλογα ερωτήματα η παρέμβαση Στουρνάρα για τις συντάξεις

Σβίγκου: Προκαλεί εύλογα ερωτήματα η παρέμβαση Στουρνάρα για τις συντάξεις

«Εδώ και καιρό έχουμε εντοπίσει ότι ο κ. Στουρνάρας μάς συνηθίζει σε παρεμβάσεις που υπερβαίνουν τον θεσμικό του ρόλο, ενώ τις τελευταίες μέρες βλέπουμε και μια προφανή αντίφαση» δήλωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Ράνια Σβίγκου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, και πρόσθεσε ότι ενώ «είναι αρκετά ομιλητικός και παρεμβατικός σε πράγματα που δεν συνάδουν με τον θεσμικό του ρόλο -τελευταίο παράδειγμα αυτό που αποκαλύπτει σήμερα η Εφημερίδα των Συντακτών για τις συντάξεις- ενώ βλέπουμε να σιωπά όταν πρέπει να μιλήσει επειδή το επιτάσσει ο θεσμικός του ρόλος -και μιλώ για τις τελευταίες εξελίξεις σχετικά με τις τράπεζες. Σίγουρα αυτή η συμπεριφορά του προκαλεί εύλογα ερωτηματικά, στα οποία ο ίδιος πρέπει να απαντήσει» πρόσθεσε.

«Ο θεσμικός ρόλος του κεντρικού τραπεζίτη έχει να κάνει με την εγγύηση της χρηματοπιστωτικής σταθερότητας. Αυτός είναι ο θεσμικός του ρόλος. Δεν είναι υπουργός Οικονομικών, δεν είναι αυτός ο οποίος χαράσσει τη γενική οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, δεν είναι αυτός ο οποίος θα δώσει κατεύθυνση σχετικά με το αν θα ακολουθηθεί η πιστοληπτική γραμμή, όπως έκανε το προηγούμενο διάστημα με δηλώσεις του, ή η καθαρή έξοδος, όπως τελικά έγινε. Οπότε, βλέπω ότι αυτές οι δηλώσεις περισσότερο κινούνται σε μια πολιτική κατεύθυνση και λιγότερο έχουν να κάνουν με τον θεσμικό του ρόλο. Αλλά θα επαναλάβω ότι δεν είναι η πρώτη φορά που αυτό συμβαίνει» σημείωσε η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

Με αιχμή το ζήτημα των συντάξεων, η κ. Σβίγκου αναφέρθηκε στην αναθεώρηση των εκτιμήσεων του ΔΝΤ για την ανάπτυξη, λέγοντας πως «όσο περνάει ο καιρός δεν υπάρχει κανένα επιχείρημα για την περικοπή των συντάξεων. Όλοι οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι και όλος ο διεθνής Τύπος συμφωνεί με τα επιχειρήματα της Ελλάδας ότι δεν υπάρχει κανένας απολύτως λόγος για την περικοπή των συντάξεων. Αυτό προκαλεί ακόμα περισσότερα ερωτηματικά για τη στάση του».

Επανέλαβε, άλλωστε, πως το μέτρο της περικοπής των συντάξεων δεν είναι διαρθρωτικό, γεγονός στο οποίο έχουν συμφωνήσει και οι Ευρωπαίοι εταίροι και εξέφρασε την εκτίμηση ότι «δεν υπάρχει κανένας λόγος για να περικοπούν οι συντάξεις».

Η κ. Σβίγκου επιτέθηκε στη ΝΔ για την ΕΡΤ τονίζοντας πως «η αξιωματική αντιπολίτευση όταν μιλάει για την ΕΡΤ έχει το μυαλό της στο κλείσιμο της ΕΡΤ. Και μάλιστα, διαβάζοντας και τον Τύπο αυτές τις ημέρες, βλέπουμε πολλούς συναδέλφους σας από μια συγκεκριμένη μερίδα του Τύπου να γράφει συνεχώς επιχειρήματα για τον λόγο για τον οποίον πρέπει να κλείσει η ΕΡΤ. Το ίδιο, βέβαια, έχουμε δει και με δηλώσεις κεντρικών στελεχών της ΝΔ, το είδαμε και στην ανακοίνωση της ΝΔ, με την οποία προανήγγειλε το εμπάργκο που τελικά έκανε στην ΕΡΤ. Αυτό που τους ενοχλεί είναι ότι πλέον μπορούμε να μιλήσουμε για μια δημόσια ραδιοτηλεόραση, η οποία μπορεί να ανταγωνιστεί τα ιδιωτικά τηλεοπτικά κανάλια και στην οποία γίνεται μια τεράστια προσπάθεια για να διορθωθούν οι χρόνιες παθογένειές της».

Τέλος, η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως η βούληση όλων στον ΣΥΡΙΖΑ «είναι να ενισχυθεί περαιτέρω η δημόσια ραδιοτηλεόραση και να ανταποκριθεί στις υψηλές απαιτήσεις που υπάρχουν από τον ελληνικό λαό». «Είναι διαφορετικό πράγμα να εντοπίζουμε τα προβλήματα που υπάρχουν στην ΕΡΤ και να προτείνουμε λύσεις, ώστε αυτή να μπορέσει να ανταποκριθεί καλύτερα στον ρόλο της, και είναι άλλο να ασκούμε μια ισοπεδωτική κριτική, η οποία δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα» κατέληξε η κ. Σβίγκου.

(ΑΠΕ ΜΠΕ)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter