Σβίγκου: Στη ΝΔ βρίσκονται οι πολιτικοί φίλοι της Λεπέν

Σβίγκου: Στη ΝΔ βρίσκονται οι πολιτικοί φίλοι της Λεπέν

«Είναι αυτονόητο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι η ήττα της Λεπέν, που περνάει βέβαια από την ψήφιση του Μακρόν στο β’ γύρο, είναι προϋπόθεση για μια Ευρώπη των λαών και της δημοκρατίας. Δεν πρέπει να παίζουμε με αυτά τα πράγματα. Είναι καθήκον όλων των προοδευτικών δυνάμεων η ήττα της ακροδεξιάς κι αυτό είναι που έχουμε εκφράσει από την πρώτη στιγμή που έγιναν γνωστά τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των προεδρικών εκλογών στη Γαλλία».

Αυτό μεταξύ άλλων δήλωσε σήμερα στον ραδιοσταθμό των «Παραπολιτικών» η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Ράνια Σβίγκου, η οποία ερωτηθείσα για τη γραμμή ίσων αποστάσεων απέναντι σε Λεπέν και Μακρόν που επέλεξε ο Ζαν Λυκ Μελανσόν διευκρίνισε ότι «από την αρχή τάχθηκα υπέρ της στάσης του Κομμουνιστικού Κόμματος Γαλλίας, που διαφοροποιήθηκε εντελώς από τη στάση του Μελανσόν. Το Κομμουνιστικό Κόμμα Γαλλίας όπως και η εφημερίδα που το εκφράζει η Ουμανιτέ από την πρώτη στιγμή τάχθηκαν υπέρ ενός δημοκρατικού μετώπου που θα βάλει φραγμό στην άνοδο της Λεπέν στην εξουσία και έτσι την χαρακτήρισα, ως μια αριστερή στάση ευθύνης απέναντι στις λογικές Ποντίου Πιλάτου που νομίζω ότι δεν βοηθούν».

Σχολιάζοντας το πρόγραμμα του Εμμανουέλ Μακρόν η κ. Σβίγκου σημείωσε ότι «είναι αυτονόητο ότι οι θέσεις της Αριστεράς δεν έχουν σχέση με απολύσεις και με άλλα που ενδεχομένως υπάρχουν στο πρόγραμμα του Μακρόν. Αυτό είναι αυτονόητο. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να συμφωνούμε. Το ότι υπάρχει ένα πλειοψηφικό σύστημα στη Γαλλία και στο δεύτερο γύρο οι Γάλλοι πολίτες καλούνται να ψηφίσουν ανάμεσα σε δύο υποψηφιότητες, είναι δεδομένο και αυτή τη στιγμή υπάρχει μια επιλογή μεταξύ δύο, όπου η μία υποψήφια αντιπροσωπεύει την ακροδεξιά και από την άλλη ο Μακρόν αντιπροσωπεύει κάτι διαφορετικό από την ακροδεξιά, από το οποίο η αριστερά έχει διαφορετικές θέσεις».

Αναφερόμενη στη σημερινή δήλωση του πρόεδρου της ΔΗΜΑΡ Θανάση Θεοχαρόπουλου ο οποίος είπε ότι ο Πάνος Καμμένος είναι ο Λεπέν στην Ελλάδα, η εκπρόσωπος Τύπου του κυβερνώντος κόμματος δήλωσε: «η ΝΔ που η ΔΗΜΑΡ δεν την κατακρίνει είναι αυτή που έχει μέσα στις τάξεις της παλιούς φίλους του κόμματος της κ. Λεπέν και που είχε και πολύ στενές σχέσεις με τον πατέρα της, και μιλώ βέβαια για τον κ. Βορίδη».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter