Σβίγκου: Στη ΝΔ διαγωνίζονται ποιος θα κάνει την πιο αντιΣΥΡΙΖΑ δήλωση

Σβίγκου: Στη ΝΔ διαγωνίζονται ποιος θα κάνει την πιο αντιΣΥΡΙΖΑ δήλωση

«Η ίδια η λήξη των μνημονίων σηματοδοτεί την είσοδο της χώρας σε μια νέα εποχή, με νέα διλήμματα, νέες πολιτικές αντιπαραθέσεις, νέες διαχωριστικές γραμμές που όσο περνάει ο καιρός θα αναδεικνύονται ακόμα περισσότερο», τόνισε η Ράνια Σβίγκου σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό 24/7, ασκώντας έντονη κριτική για τη στάση της ΝΔ.

Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε ότι το στοιχείο της πολιτικής σύγκρουσης είναι συστατικό σε κάθε δημοκρατία και ότι μεταξύ των πολιτικών σχηματισμών είναι λογικό να υπάρχουν και οι πολιτικές διαφωνίες και οι πολιτικές συγκρούσεις, για να υπογραμμίσει πως ωστόσο «το ερώτημα κάθε φορά βέβαια είναι ποια μορφή παίρνουν αυτές οι πολιτικές συγκρούσεις και ποιο είναι το περιεχόμενό του».

Είπε ότι τις τελευταίες μέρες «αντί να υπάρχει μια ουσιαστική συζήτηση για την έξοδο από τα μνημόνια, για το ποιο είναι το σχέδιο του κάθε κόμματος για την επόμενη μέρα, βλέπουμε ένα διαγωνισμό τουλάχιστον στην αξιωματική αντιπολίτευση σχετικά με το ποιος θα κάνει την πιο ακραία αντιαριστερή και αντιΣΥΡΙΖΑ δήλωση». Σχετικά η κ. Σβίγκου παρέπεμψε ειδικότερα στις δηλώσεις των κ.κ. Γεωργιάδη, Βορίδη, Κύρτσου, για να σχολιάσει ότι υπάρχει μια πλειάδα στελεχών και τόνισε πως ο κ. Χατζηδάκης που κράτησε πιο χαμηλούς τόνους ήταν μειοψηφία. Υπογράμμισε ότι «αυτές οι δηλώσεις, οι οποίες δεν είναι μία και δύο, είναι πολλές, έρχονται να υπενθυμίσουν ποιος έχει το πάνω χέρι αυτή τη στιγμή στη Ν.Δ.». Σχολίασε ότι είναι «και ένα καμπανάκι προς τον Κυριάκο Μητσοτάκη» για να προσθέσει πως «είναι δεδομένο εδώ και καιρό ότι με την κατάρρευση του αφηγήματος της καταστροφολογίας της Ν.Δ., υπάρχει στρατηγικό αδιέξοδο στην αξιωματική αντιπολίτευση και οι ακροδεξιές αυτές δηλώσεις θέλουν να δείξουν ποιος έχει το πάνω χέρι και ποιος πρέπει να έχει το πάνω χέρι για την επόμενη περίοδο».

«Αυτό θα πρέπει να ρωτήσετε τον ίδιο», απάντησε στο ερώτημα «γιατί το επιτρέπει αυτό ο κ. Μητσοτάκης». Η κ. Σβίγκου τόνισε ότι «κατ’ αρχήν ο ίδιος το έχει επιτρέψει όχι μόνο τις τελευταίες μέρες», παραπέμποντας στο Μακεδονικό ως «το πιο τρανό παράδειγμα». Σε αυτό, είπε, «αντί ο Κυριάκος Μητσοτάκης να επιβεβαιώσει αυτό που ήθελε ο ίδιος όταν εκλέχτηκε πρόεδρος της Ν.Δ., δηλαδή ένα άνοιγμα της Ν.Δ. στον κεντρώο και στον φιλελεύθερο χώρο, είδαμε να αρνείται μετά βδελυγμίας τη συμφωνία με τη FYROM και είδαμε μάλιστα να κρατά μια στάση τουλάχιστον ανοχής απέναντι σε ακραίες δηλώσεις των στελεχών του που μιλούσαν για μειοδοσία, για εθνική προδοσία κ.λπ., πράγματα δηλαδή που είχαμε να τα ακούσουμε πάρα πολλά χρόνια στη χώρα μας».

Απέκρουσε αιτιάσεις ότι το διάγγελμα του πρωθυπουργού ήταν διχαστικό. Είπε συγκεκριμένα η κ. Σβίγκου ότι «ήταν το τέλος μιας διαδρομής και η αρχή μιας καινούργιας» και πως «σ’ αυτό το σημαντικό μήνυμα και με τον συμβολισμό που είχε και η Ιθάκη, ο πρωθυπουργός υπενθύμισε και αυτά τα οποία μας έφεραν μέχρι εδώ, μας έφεραν στα μνημόνια, ποιες πολιτικές και ποια πρόσωπα και βέβαια υπογράμμισε και τι δεν πρέπει να γίνει από δω και πέρα, ώστε να μην ξαναέρθει η χώρα στο χείλος της καταστροφής». Η εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ είπε πως είναι γνωστή η πολιτική πορεία για το πώς έφτασε η χώρα το 2010 στην είσοδο στο πρώτο μνημόνιο και πώς συνεχίστηκε η ιστορία, όπως γνωστό είναι στους πολίτες και «ποιοι υποστήριξαν τα προηγούμενα χρόνια» ότι «ακόμα κι αν δεν υπήρχαν τα μνημόνια, θα έπρεπε να τα εφεύρουμε κι ότι τα μνημόνια είναι ευλογία, θα τα κάναμε και μόνοι μας, τις απολύσεις των δημοσίων υπαλλήλων ή τις μειώσεις των συντάξεων ακόμα κι αν δεν υπήρχαν οι ξένοι να μας τα επιβάλουν» κ.ο.κ.. Τόνισε ότι «οι Έλληνες πολίτες έχουν και μνήμη και κρίση και καταλαβαίνουν ότι δεν είναι καθόλου διχαστικό ένα διάγγελμα το οποίο έρχεται να υπενθυμίσει τις διαχωριστικές γραμμές που έτσι κι αλλιώς υπάρχουν».

Η Ράνια Σβίγκου υπογράμμισε ότι «οι πολίτες θέλουν απάντηση στα προβλήματά τους» και πως «όμως οι απαντήσεις στα προβλήματα, για τον κάθε πολιτικό σχηματισμό, έχουν να κάνουν με τις ιδέες και τις θέσεις που πρεσβεύει». Εξήγησε επ’ αυτού: «εμείς θεωρούμε ότι ένα από τα μεγαλύτερα διακυβεύματα της επόμενης περιόδου είναι η αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των εργαζομένων και η στήριξη και η ενίσχυση των δικαιωμάτων τους. Αυτά δηλαδή που ο Κυριάκος Μητσοτάκης πολύ πρόσφατα έχει αρνηθεί». Πρόσθεσε ότι ο κ. Μητσοτάκης «έχει χαρακτηρίσει “παρωχημένο” το 8ωρο, “ιδεοληψία” τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας κ.ο.κ.», για να τονίσει η κ. Σβίγκου πως συνεπώς «η ιδεολογική και πολιτική σύγκρουση για το μέλλον των εργασιακών σχέσεων θεωρώ ότι είναι κάτι για το οποίο ενδιαφέρονται οι πολίτες, θέλουν να ακούσουν τα επιχειρήματα και από τις δύο πλευρές και έχουν και άποψη». Σημείωσε, τέλος, ότι «οι πολίτες ανέδειξαν τον ΣΥΡΙΖΑ στη διακυβέρνηση και τον Γενάρη του ’15 και τον Σεπτέμβρη του ’15, ακριβώς επειδή πρεσβεύει κάτι διαφορετικό από τη Ν.Δ. κι από εκείνες τις δυνάμεις οι οποίες μας έφεραν στην κρίση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter