Scorpions: «Το μόνο που μας αγχώνει είναι… η ζέστη»

Scorpions: «Το μόνο που μας αγχώνει είναι… η ζέστη»

Klaus Meine και Rudolf Shenker βρέθηκαν στην Αθήνα και παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου εν όψει της συναυλίας που θα δώσουν στο Καλλιμάρμαρο Στάδιο στις 16 Ιουλίου συνοδευόμενοι από την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών.

Μπορεί να άργησαν να επισκεφθούν για πρώτη φορά τη χώρα μας (Νοέμβριος 1990) αλλά τελικά ήταν να μην κάνουν την αρχή. Οι Scorpions θα δώσουν στις 16 του ερχόμενου Ιουλίου στο Καλλιμάρμαρο την 26η συναυλία τους στην Ελλάδα και 15η στην Αθήνα, η οποία όμως θα διαφέρει πολύ από τις υπόλοιπες.

«Η συναυλία αυτή δεν θα είναι ένα ακόμα σόου, αλλά ένα μοναδικό πολιτιστικό γεγονός, από αυτά που ζεις μια φορά στη ζωή σου», είπε ο Klaus Meine δικαιολογώντας και τον τίτλο «once in a lifetime» που έχει δοθεί στη συγκεκριμένη βραδιά. Δίπλα στον τραγουδιστή των Scorpions ήταν και ο κιθαρίστας του συγκροτήματος Rudolf Shenker, αλλά και ο Στέφανος Τσιαλής, καλλιτεχνικός διευθυντής της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών που θα μοιραστεί με τους Γερμανούς ρόκερς τη σκηνή του Καλλιμάρμαρου.

Τα μέλη του συγκροτήματος δήλωσαν ενθουσιασμένα που θα εμφανιστούν στο στάδιο που αναβίωσαν οι Ολυμπιακοί Αγώνες το 1896. «Θα είναι αναμφίβολα το κερασάκι στην τούρτα των εμφανίσεών μας στην Ελλάδα», συνέχισε ο Meine, με τον Shenker να προσθέτει ότι αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για τους ίδιους το γεγονός ότι η Κρατική Ορχήστρα των Αθηνών θα τους συνοδεύσει επί σκηνής δίνοντας μια άλλη διάσταση σε κλασικές συνθέσεις.

Τη δική του οπτική απέναντι σε αυτήν την ξεχωριστή συνύπαρξη έδωσε και ο κ. Τσιαλής, ο οποίος τόνισε χαριτολογώντας ότι «οι μουσικοί μίας κλασικής ορχήστρας είναι λίγο… τεμπέληδες καθώς είναι συνήθως χαλαροί στις καρέκλες τους. Εδώ όμως τα πράγματα θα είναι διαφορετικά, θα πρέπει να συμπράξει το ροκ με την κλασική μουσική και να γίνει μία γέφυρα».

Το γεγονός ότι το κοινό αυτό εκτός από πολυπληθές θα είναι πιθανότατα και ετερόκλητο τι σημαίνει για εσάς; τους ρωτήσαμε.

«Η μουσική ενώνει. Στις συναυλίες μας συναντιούνται τρεις διαφορετικές γενιές οπαδών, έρχονται άνθρωποι με τα παιδιά τους ακόμα και με τα εγγόνια τους. Τώρα θα έρθουν και άνθρωποι με διαφορετικά μουσικά γούστα. Θα χαρούμε πολύ να μας δει κόσμος που ακούει κλασική μουσική και να φύγει ικανοποιημένος από αυτό που θα δει», τόνισε ο Meine, με τον κ. Τσιαλή να επισημαίνει ότι και για τα μέλη της ορχήστρας η συναυλία αυτή θα είναι μια πρωτόγνωρη εμπειρία διότι «δεν έχουμε εμφανιστεί ποτέ μπροστά σε ένα τόσο μεγάλο κοινό, που θα αποτελείται από 30.000 ανθρώπους».

Όσο για το αν τους αγχώνει το γεγονός ότι θα εμφανιστούν σε έναν τόσο ιστορικό χώρο, οι αειθαλείς μουσικοί ήταν αποστομωτικοί: «Το μόνο που μας αγχώνει είναι ότι τον Ιούλιο κάνει πολύ ζέστη εδώ».

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter