Σε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο ισλαμολόγος Ραμαντάν

Σε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης ο ισλαμολόγος Ραμαντάν

Σε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης τέθηκε ο γνωστός ισλαμολόγος Ταρίκ Ραμαντάν, μετά από τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για βιασμό και σεξουαλική κακοποίηση ανηλίκων.

«Έπειτα από αμοιβαία συμφωνία και με άμεση ισχύ, ο Ταρίκ Ραμαντάν, καθηγητής σύγχρονων ισλαμικών σπουδών, έλαβε άδεια από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης» ανακοίνωσε το φημισμένο βρετανικό πανεπιστήμιο.

«Αυτή η άδεια δεν συνεπάγεται τεκμήριο ή αποδοχή ενοχής και επιτρέπει στον καθηγητή Ραμαντάν να απαντήσει στις εξαιρετικά σοβαρές κατηγορίες που εκκρεμούν εις βάρος του, τις οποίες ο ίδιος αρνείται κατηγορηματικά», υπογραμμίζεται.

Στην Γαλλία εκκρεμούν δύο μηνύσεις εναντίον του Ραμαντάν με κατηγορίες βιασμού και σεξουαλικής επίθεσης, ενώ το Σάββατο η ελβετική εφημερίδα Tribune de Genève δημοσίευσε μαρτυρίες μαθητριών του που κατήγγειλαν ότι κακοποιήθηκαν σεξουαλικά από τον ίδιο πριν από δύο δεκαετίες.

Ο ίδιος αρνήθηκε κατηγορηματικά τις καταγγελίες, και με ανάρτησή του στο facebook, έκανε λόγο για μια «εκστρατεία συκοφάντησης» εναντίον του που ενώνει «τους εχθρούς του».

Ο 55χρονος αμφιλεγόμενος ισλαμολόγος Ραμαντάν, εγγονός του ιδρυτή των Αδελφών Μουσουλμάνων κατηγορείται από τους επικριτές του ότι προωθεί υπογείως ένα πολιτικό ισλάμ.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter