Σε ανοιχτή γραμμή με τους ναζί και ο «πατριώτης των Ιμίων»

Σε ανοιχτή γραμμή με τους ναζί και ο «πατριώτης των Ιμίων»

Συνομιλίες για συντονισμό νεοναζί γκρούπας είχε ο ακροδεξιός υπάλληλος του ΥΠΕΞ που επιχειρούσε να στήσει προβοκάτσια πριν από το συλλαλητήριο για τη Μακεδονία.

Το Documento φέρνει σήμερα στη δημοσιότητα συγκλονιστικά στοιχεία από τον κοριό της Αντιτρομοκρατικής που αποδεικνύουν ότι τουλάχιστον τέσσερις ακροδεξιές οργανώσεις στη χώρα μας (Χρυσή Αυγή, Combat 18, Ανένταχτοι Μαιάνδριοι Εθνικιστές, Ανακατάληψη) συνέστησαν ομάδα (για γκρουπάκι μιλούν οι εμπνευστές του σχεδίου) με στόχο, εκτός από επιθέσεις στους συνήθεις στόχους, να προχωρήσουν και σε προβοκατόρικες ενέργειες ικανές να οδηγήσουν τη χώρα σε πολύ μεγάλες περιπέτειες, ακόμη και σε ένοπλη σύρραξη με τη γειτονική Τουρκία. Μάλιστα μία εξ αυτών φαίνεται να αποτράπηκε στην κυριολεξία την τελευταία στιγμή χάρη στην παρατηρητικότητα των ψαράδων του Αιγαίου.

Συγκεκριμένα, σε μια από τις τηλεφωνικές επικοινωνίες που κατάγραψε ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής, την οποία δημοσιεύει σήμερα αποκλειστικά το Documento, το μέλος της φιλοναζιστικής Combat 18 Ιωάννης-Χρήστος Μπαλάσκας στις 31 Οκτωβρίου 2017 δέχεται τηλεφώνημα από τον υπάλληλο του υπουργείου Εξωτερικών Βασίλη Πετρομιχελή. Πρόκειται για τον άνθρωπο που λίγους μήνες μετά επιχείρησε να κάνει «απόβαση» στα Ιμια, με κίνδυνο την πρόκληση θερμού επεισοδίου με την Τουρκία. Πρόκειται, δηλαδή, για τον δήθεν αγνό πατριώτη, όπως τον παρουσίαζαν ορισμένα ΜΜΕ, ο οποίος, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες, ήταν σε επαφή με νεοναζιστές – τρομοκράτες.

Ο Μπαλάσκας, όπως προκύπτει από τις συνομιλίες μεταξύ των εμπλεκόμενων προσώπων, μιλούσε με τον «Αλέξανδρο και τον Λύκο από τη Χρυσή Αυγή». Μάλιστα σε συνομιλία η οποία κατεγράφη στις 14 Νοεμβρίου 2017 μεταξύ του Μπαλάσκα και άγνωστου άντρα προέκυπτε ότι ο Μπαλάσκας θα έκανε επιπλέον δράσεις με τους ΑΜΕ και τη Χρυσή Αυγή.

Στον διάλογο που δημοσιεύουμε, Μπαλάσκας και Πετρομιχελής, μεταξύ άλλων, κλείνουν ένα ραντεβού, όπως λένε, για μια ιδέα που είχαν προκειμένου να μπορούν να συνεννοούνται για κοινές δράσεις, με τον Μπαλάσκα της Compat 18 να παραδέχεται ότι και οι 11 οι δικοί του δηλώνουν συμμετοχή.

Πετρομιχελής: Βασικά τους επικεφαλής θα πρέπει να έχουμε εκεί πέρα, για να μπορούμε να συνεννοούμαστε.

Μπαλάσκας: Τους επικεφαλής τώρα κοίτα, εγώ επικεφαλής ξέρω εσένα, σ’ έχω μέσα, ξέρω τον ΑΜΕ, τον έχω μέσα, ξέρω τον Νίκο από τη Χρυσή Αυγή, τον έχω μέσα, ξέρω το άλλο το παιδί που ’πε για την αστυνομία να μιλήσω με τον λοχαγό, εκείνον τον έχω μέσα».

Πετρομιχελής: Θέλει μεγάλη προσοχή.

Μπαλάσκας: Ναι, ναι.

Πετρομιχελής: Ετσι, μη φάμε καμιά βρόμα εκεί πέρα και γιατί εάν την πατήσουμε, με ένα τέτοιο γκρουπάκι, την πατούμε όλοι μαζί.

Μπαλάσκας: Ναι, το ξέρω.

Πετρομιχελής: Οχι ένας, όχι μία ομάδα, όλες οι ομάδες μαζί.

Μπαλάσκας: Εννοείται.

Πετρομιχελής: Είναι τρομερά επικίνδυνο αυτό.

Μπαλάσκας: Εννοείται.

Πετρομιχελής: Οπότε… οπότε ό,τι ιδέες και σχέδια, αυτά, θα μπορούμε να κανονίζουμε εκεί πέρα και να λέμε να συναντηθούμε στο τάδε σημείο να πούμε κάτι εκ του προσωπικού.

Ποιος είναι όμως ο Βασίλης Πετρομιχελής; Ο συγκεκριμένος χαμηλόβαθμος υπάλληλος του ΥΠΕΞ είναι ιδρυτής της ακροδεξιάς οργάνωσης Ανακατάληψη και ήταν υποψήφιος περιφερειακός σύμβουλος Αττικής το 2014 με τη Χρυσή Αυγή, για όσους έχουν αμφιβολίες για τους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των ακροδεξιών – ναζιστικών οργανώσεων στη χώρα μας.

Προβοκάτσια που θα οδηγούσε σε θερμό επεισόδιο στο Αιγαίο

Το όνομα του Β. Πετρομιχελή έγινε γνωστό όταν ορισμένα διαδικτυακά ΜΜΕ την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου, δύο ημέρες πριν από το συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία, δημοσίευσαν την είδηση ότι ακροδεξιός υπάλληλος του ΥΠΕΞ βρέθηκε στην Κάλυμνο και μετέπειτα στην Ψέριμο επιχειρώντας να ναυλώσει πλωτό μέσο για να μεταβεί στα Ιμια!

Τότε ευτυχώς οι ντόπιοι ψαράδες, τους οποίους προσέγγισε για να ναυλώσει κάποια βάρκα, αντιλήφθηκαν ότι κάτι δεν πήγαινε καλά και κάλεσαν την αστυνομία και το Λιμενικό, βάζοντας τέλος στα όποια σχέδιά του και αναγκάζοντάς τον να επιστρέψει την επόμενη ημέρα στον Πειραιά. Το Documento είχε επικοινωνήσει τότε μαζί του τηλεφωνικά και ο ίδιος ισχυρίστηκε ότι ήθελε «να πάρει “άγιο χώμα” από τα Ιμια και να το πάει στο συλλαλητήριο»!

Μάλιστα γεννά πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι ο σύμβουλος του Ταγίπ Ερντογάν, Γιγίτ Μπουλούτ, την Πέμπτη 1η Φεβρουαρίου, μία ημέρα προτού ο Β. Πετρομιχελής επιχειρήσει να μεταβεί στα Ιμια, με συνέντευξή του στο TRT Haber προειδοποιεί ότι «όποιος τολμήσει να πατήσει το πόδι του στα Ιμια θα του το κόψουμε». Ειδικά από τη στιγμή που ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ είναι λαλίστατος στα τηλεφωνήματα που κάνει και διαφημίζει τις όποιες πράξεις του στους ομοϊδεάτες του.

Δεν γνωρίζουμε αν το συγκεκριμένο συμβάν ήταν συντονισμένη προβοκατόρικη ενέργεια του γκρουπ τον ακροδεξιών ομάδων με στόχο να προκαλέσουν θερμό επεισόδιο με την Τουρκία, αλλά γνωρίζουμε ότι στις 20 Φεβρουαρίου (μία ακριβώς εβδομάδα μετά τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού από τουρκική ακταιωρό στα Ιμια) ο κοριός της Αντιτρομοκρατικής καταγράφει ένα ακόμη τηλεφώνημα του Β. Πετρομιχελή με μέλος της Combat 18, στο οποίο ο υπάλληλος του ΥΠΕΞ μιλά για πυρήνα στη Ρόδο που θέλει να ενωθεί μαζί τους.

Τι εκμυστηρεύεται σε πυρήνα στη Ρόδο

Σε αυτό το τηλεφώνημα ο Β. Πετρομιχελής παραδέχεται ότι ο υπουργός Εξωτερικών τον πηγαίνει για απόλυση.

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Ο ταξιτζής που με πήρε από το λιμάνι με ρώταγε για πυρήνα στη Ρόδο και θέλουνε λέει να επικοινωνήσουμε πάλι για να… δηλαδή να ενωθούνε μαζί μας.

Β: Α, μια χαρά.

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Λοιπόν, έχει γίνει της… Ο υπουργός Εξωτερικών με πηγαίνει για ΕΔΕ και για απόλυση. Εντάξει;

Β: Ξέρω, κάτι έχω ακούσει.

Υπάλληλος ΥΠΕΞ: Με πάνε για απόλυση γιατί χθες ήμουν κάτω στο Καστελόριζο. Εβγαλα βίντεο και εκεί που είχανε στήσει το οκτάμετρο τραπέζι τους πλησίασα για να τους κάνω live και να τους ξεφτιλίσω, γιατί θα τους έβγαινα κατευθείαν στο τραπέζι και θα τους ξεφτίλιζα τελείως. Και είχανε μηχανήματα παρεμβολής σήματος. Και έκλεισε το σήμα δέκα μέτρα πριν το τραπέζι.

Α: Δικηγόρο για την ΕΔΕ ξέρεις ποιον θα έχεις. Μην τα λέμε από το τηλέφωνο.

Αρνήθηκε κάθε σχέση μαζί τους!

Το Documento επικοινώνησε και πάλι την Παρασκευή με τον Β. Πετρομιχελή –για τον οποίο το ΥΠΕΞ έχει διατάξει ΕΔΕ, με αμφίβολο όμως αποτέλεσμα, αφού δεν έχει υπάρξει κάποια καταδικαστική απόφαση εναντίον του– για να τον ρωτήσει για τις σχέσεις του με τους συλληφθέντες νεοναζί.

Ο ίδιος αρνήθηκε κάθε σχέση μαζί τους, λέγοντας μάλιστα ότι μπορεί να γνώρισε ένα δύο παιδιά από εκεί (φασιστικές οργανώσεις), αλλά δεν γνωρίζει αν πρόκειται για τα ίδια άτομα, αφού, όπως μας είπε, δεν έχουν βγει τα ονόματα των συλληφθέντων για να ξέρει αν γνωρίζει κάποιον από αυτούς (το documentonews.gr έχει δημοσιοποιήσει από την πρώτη στιγμή τα ονόματα των συλληφθέντων).

Φυσικά ψεύδεται αφού, όπως αποδεικνύει σήμερα το Documento, όχι μόνο τους ήξερε με τα μικρά τους ονόματα αλλά οργάνωναν και κοινές δράσεις.

«Οσον αφορά τη Ρόδο, που γράφτηκαν αυτά τα πράγματα, εγώ δεν έχω καμία επικοινωνία με τη Ρόδο. Δεν έχει υπάρξει καμία επικοινωνία από τότε. Δεν έχουμε κάτι εκεί. Εχουν ειπωθεί διάφορα (αναφέρεται σε τηλεφωνικές συνομιλίες), δεν θυμάμαι τι έχουμε πει γιατί έχουν περάσει κι αρκετές μέρες από τότε. Το μόνο που έχω να πω εγώ είναι ότι δεν έχω σχέση. Μπορεί να γνώριζα ένα δυο παιδιά από εκεί (φασιστικές οργανώσεις) των οποίων δεν γνωρίζω τα ονόματά τους, γιατί δεν έχουν βγει τα ονόματα των συλληφθέντων για να ξέρω αν γνωρίζω κάποιον από αυτούς. Δεν έχω φιλικές σχέσεις με αυτούς. Το ότι με παίρνουν δεκάδες κόσμος τηλέφωνο ισχύει. Αλλά δεν γνωρίζω ποιος από αυτούς είναι ποιος. Δεν ξέρω ούτε καν τα ονόματά τους και δεν έχω κάτσει να ενδιαφερθώ να μάθω περί τίνος πρόκειται. Εγώ δεν ανήκω σε αυτόν τον χώρο, έχω καταδικάσει τη βία, δεν τη θέλω και δεν μου αρέσει. Θέλω να κοιτάω την οικογένειά μου και είμαι λίγο ευαισθητοποιημένος με την πατρίδα μου. Δεν έχω καμία σχέση όμως με εθνικιστές, ακροναζί και ναζί. Δεν τους αποδέχομαι» μας είπε ο Β. Πετρομιχελής.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι πρόκειται για πολύ σοβαρή υπόθεση, διότι πέρα από το γεγονός ότι στα οκτώ σπίτια των συλληφθέντων βρέθηκαν 50 κιλά νιτρική αμμωνία, κυνηγετικά όπλα (ένα εξ αυτών έφερε διόπτρα), φιαλίδια βουτανίου, ρόπαλα, σιδερογροθιές, μάσκες, μολότοφ, ηλεκτρονικοί υπολογιστές και μικροποσότητες ναρκωτικών ουσιών, αποδεικνύεται ότι τα συγκεκριμένα άτομα, με ορθάνοιχτους διαύλους επικοινωνίας μεταξύ των νεοναζιστικών ομάδων δεν έχουν κανένα πρόβλημα και κανέναν ηθικό φραγμό προκειμένου να στήσουν προβοκατόρικες ενέργειες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν ακόμη και σε γενικευμένη ανάφλεξη στο Αιγαίο.

Γι’ αυτό και το Documento υποστηρίζει από την πρώτη στιγμή ότι η δημοσιοποίηση των ονομάτων και των φωτογραφιών τους μπορεί να βοηθήσει τις έρευνες αποκαλύπτοντας και άλλες ενδιαφέρουσες πτυχές της δραστηριότητας των ακροδεξιών οργανώσεων. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter