Σε απεργιακό κλοιό η χώρα

Σε απεργιακό κλοιό  η χώρα

«Ρολά» κατεβάζει την Πέμπτη ο Ιδιωτικός και ο Δημόσιος τομέας λόγω της 24ωρης γενικής απεργίας που διοργανώνουν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με σύνθημα «Το τερματίσατε» ,ενώ θα πραγματοποιήσουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στις 11 π.μ. στην Πλατεία Κλαυθμώνος.

Τα Συνδικάτα κάνουν κάλεσμα για μαζική συμμετοχή ώστε να στείλουν ηχηρό μήνυμα σε κυβέρνηση, δανειστές και ΣΕΒ ότι διεκδικούν:

– Υπογραφή Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης και επαναφορά του κατώτατου μισθού τουλάχιστον στα 751 ευρώ

– Επαναφορά των κλαδικών συμβάσεων με καθολικότητα και υποχρεωτικότητα

– Καμία παρέμβαση στο δικαίωμα της απεργίας

– Όχι στη μείωση του αφορολόγητου

– Απαγόρευση πλειστηριασμών για κάθε λαϊκή οικογένεια. Κανένα σπίτι σε χέρια τραπεζίτη

– Ποτέ ανοιχτά καταστήματα Κυριακές και Αργίες

Στην κινητοποίηση συμμετέχουν φορείς επιστημόνων, οι ελεύθεροι επαγγελματίες και το ΠΑΜΕ που διοργανώνει ξεχωριστή συγκέντρωση στην Ομόνοια στις 10:30 π.μ. Επίσης, στις 10:30 το πρωί έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στο Μουσείο τα πρωτοβάθμια σωματεία.

Και η εκπαιδευτική κοινότητα συμμετέχει στην απεργία 

Ειδικότερα, τη συμμετοχή τους στην απεργία έχουν ανακοινώσει οι νηπιαγωγοί και οι δάσκαλοι, μέσω της ΔΟΕ, αλλά και οι καθηγητές, μέσω της ΟΛΜΕ.

Επίσης, από την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα συμμετέχουν η ΠΟΣΔΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Διδακτικού και Ερευνητικού Προσωπικού) και η ΟΣΕΕΕΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Ειδικού και Εκπαιδευτικού Προσωπικού).

Τη συμμετοχή στην απεργία έχει ανακοινώσει και η ΟΙΕΛΕ (Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος), που εκπροσωπεί τους εργαζόμενους στα ιδιωτικά σχολεία.

Τέλος, στην απεργία θα συμμετέχει και η ΠΟΣΥΠ (Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Υπουργείου Παιδείας).

Οι εργαζόμενοι αντιδρούν στις «συνεχιζόμενες πολιτικές λιτότητας και εξαθλίωσης των εργαζομένων». «Απεργούμε για να διεκδικήσουμε τα αυτονόητα δικαιώματά μας και να σταματήσουμε τη λαίλαπα των μνημονιακών μέτρων» αναφέρουν.

Στην απεργία συμμετέχουν και οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, καθώς και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς που συνεπάγεται ότι θα υπάρξουν αλλαγές στα δρομολόγια των αστικών συγκοινωνιών.

Ειδικότερα, οι συρμοί του ηλεκτρικού θα κυκλοφορήσουν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ, ενώ οι συρμοί του μετρό και το τραμ, από τις 9 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Τροποποιήσεις θα υπάρξουν και στα δρομολόγια των λεωφορείων και των τρόλεϊ, λόγω στάσεων εργασίας που εξήγγειλε το συνδικάτο εργαζομένων ΟΑΣΑ και η ένωση εργαζομένων ΗΛΠΑΠ, τα οποία θα κινηθούν από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ.

Τα πλοία θα μείνουν ακινητοποιημένα από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης προς Πέμπτης και για 24 ώρες, όπως ανακοίνωσε η ΠΝΟ

Ακινητοποιημένος θα παραμείνει και ο προαστιακός.

H ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τα μεσάνυχτα της Τετάρτης 13/12/20017 έως τα μεσάνυχτα της Πέμπτης 14/12/2017 δεν πραγματοποιούνται σιδηροδρομικά και οδικά δρομολόγια στο δίκτυο της ΤΡΑΙΝΟΣΕ.

Για τις αμαξοστοιχίες των οποίων τα δρομολόγια επηρεάζονται από τις κινητοποήσεις, η ΤΡΑΙΝΟΣΕ Α.Ε. έχει προληπτικά κλείσει το σύστημα έκδοσης εισιτηρίων. Οι επιβάτες ωστόσο που επρόκειτο να ταξιδέψουν το χρονικό διάστημα αυτό και έχουν ήδη αγοράσει εισιτήρια από φυσικά σημεία πώλησης, δικαιούνται επιστροφή του αντιτίμου των εισιτηρίων είτε σε μετρητά, είτε με τη μορφή «κουπονιού ταξιδίου».

Για τους επιβάτες που έχουν αγοράσει τα εισιτήρια τους μέσω διαδικτύου η επιστροφή του αντιτίμου γίνεται απευθείας στην πιστωτική τους κάρτα. 

Τροποποιήσεις και στα δρομολόγια της Olympic Air

Σε τροποποιήσεις πτήσεων προχωρά η Olympic Air την Πέμπτη λόγω τετράωρης στάσης εργασίας του Πανελλήνιου Συλλόγου Πτυχιούχων Τηλεπικοινωνιακών Υπαλλήλων ΥΠΑ.

Η στάση εργασίας έχει προγραμματιστεί από τις 08:00 ώς τις 12:00 και για τον λόγο αυτό θα υπάρξουν αλλαγές στην ώρα αναχώρησης σε 8 σκέλη πτήσεων εσωτερικού ως εξής:

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter