Σε δημοπρασία σπάνιο διαμάντι σε μέγεθος… φράουλας!

Σε δημοπρασία σπάνιο διαμάντι σε μέγεθος… φράουλας!

Ένα αψεγάδιαστο διαμάντι, στο μέγεθος μιας μεγάλης φράουλας, αναμένεται να αγγίξει τιμή ρεκόρ, όταν βγει στο σφυρί στον οίκο Σόθμπις στο Λονδίνο αυτό το μήνα.

Με βάρος λίγο παραπάνω από 102 καράτια, η στρογγυλή, κοπής μπριγιάν, λευκή πέτρα είναι μικρότερη από το οβάλ διαμάντι 163 καρατίων που πωλήθηκε το 2013 στο Χονγκ Κονγκ και κρατά μέχρι σήμερα το ρεκόρ τιμής ανά καράτι.

Αλλά ο Σόθμπις, που επίσης οργάνωσε τη δημοπρασία στο Χονγκ Κονγκ, αναμένει ότι η σπανιότητα της μικρότερης πέτρας και η υψηλή της ποιότητα θα προσελκύσουν ακόμη υψηλότερη τιμή αγοράς.

«Εκείνη (η πέτρα που πωλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ) άγγιξε τιμή 260.000 δολαρίων ανά καράτι, παγκόσμιο ρεκόρ για κάθε άχρωμο διαμάντι. Αυτό ένα στρογγυλό, κοπής μπριγιάν – η τιμή ζήτησης θα είναι πάνω από εκείνο», δήλωσε η πρόεδρος του οίκου Sotheby’s Diamonds, Πάτι Γουόνγκ στο πρακτορείο Ρόιτερς.

Το διαμάντι είναι η μόνη πέτρα άνω των 100 καρατίων που έχει λάβει την υψηλότερη βαθμολογία σε κάθε κριτήριο από το Γεωλογικό Ινστιτούτο της Αμερικής, που αξιολογεί την ποιότητα πολύτιμων λίθων, ανέφερε ο οίκος.




Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter