Σε δίκη Λιακουνάκος-Σμπώκος κι άλλοι 19 για μίζες από εξοπλιστικά

Σε δίκη Λιακουνάκος-Σμπώκος κι άλλοι 19 για μίζες από εξοπλιστικά

Σε δίκη Λιακουνάκος-Σμπώκος κι άλλοι 19 κατηγορούμενοι για μια ακόμα υπόθεση με μίζες από εξοπλιστικό πρόγραμμα και συγκεκριμένα για την προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Με βούλευμα του το Συμβούλιο Εφετών της Αθήνας παραπέμπει απευθείας σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων της Αθήνας τους 21 από τους 26 κατηγορουμένους στην υπόθεση, μεταξύ των οποίων είναι ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος, ο οποίος είχε κριθεί και προσωρινά κρατούμενος, ο Γιάννης Σμπώκος, πρώην γενικός διευθυντής εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επί Άκη Τσοχατζόπουλου, το τραπεζικό δίδυμο, Ζαν Κλωντ Οσβλαντ και Φάνης Λυγινός καθώς και ο πρώην αναπληρωτής διευθυντής εξοπλισμών, Αντώνης Κάντας, ο Βρετανός δικηγόρος Πίτερ Κόλεριτζ όπως και στελέχη της εταιρίας Ericsson.

Μεταξύ άλλων αδικημάτων οι κατηγορούμενοι παραπέμπονται σε δίκη για το αδίκημα της ενεργητικής δωροδοκίας σε βάρος του Δημοσίου, ζημίας άνω των 150.000 ευρώ, υπό επιβαρυντικές περιστάσεις αντικειμένου ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, κατ΄ εξακολούθηση, από κοινού και κατά μόνας. Με το βούλευμα έπαυσε λόγω παραγραφής η ποινική δίωξη σε βάρος όλων των κατηγορουμένων για τις μερικότερες πράξεις νομιμοποίησης εσόδων και άμεσης συνέργειας σε αυτήν, που φέρονται να τελέστηκαν από το 1998 έως 3-6-1999

Σύμφωνα με την κατηγορία στην υπόθεση διακινήθηκαν τεράστια ποσά από την σουηδική εταιρεία μέσω της εταιρίας Interaction του Θωμά Λιακουνάκου και τελικούς αποδέκτες επιτελικά στελέχη του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, τον Γιάννη Σμπώκο και τον ίδιο τον Άκη Τσοχατζόπουλο.

Όπως αναδεικνύεται από τα στοιχεία που περιλαμβάνονται στην πρόταση του εισηγητή-εισαγγελέα κ. Μπαρδάκη, ο επιχειρηματίας Θωμάς Λιακουνάκος φέρεται να μοίρασε «μίζες» ύψους 1.6 εκατ. ευρώ, 756.291 δολαρίων και 24.9 εκατ. κορωνών Σουηδίας με τελικούς αποδέκτες τους Ι. Σμπώκο, Άκη Τσοχατζόπουλο και άλλα υψηλά ιστάμενα στελέχη του υπουργείου προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προμήθεια των ιπτάμενων ραντάρ.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter