Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper
Το κατηγορητήριο

Σε δίκη ο Ανδρέας Μαρτίνης για νομιμοποίηση εσόδων από παράνομη δραστηριότητα

Ο πάλαι ποτέ ισχυρός άντρας του «Ερρίκος Ντυνάν», Ανδρέας Μαρτίνης, παραπέμπεται με βούλευμα να δικαστεί από Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας.

Το δικαστικό συμβούλιο με το βούλευμα του έκανε δεκτή την εισήγηση της εισαγγελέα, Σταυρούλας Στεφανάτου, για παραπομπή του στο ακροατήριο για την υπόθεση της μίζας από την γερμανική εταιρεία Hospitalia International. Μαζί του αναμένεται να δικαστούν η σύζυγός του, Γεωργία Μαρτίνη, και ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κάμπης.

Τα αδικήματα που τους αποδίδονται κατά περίσταση, αφορούν σε ξέπλυμα βρόμικου χρήματος, από κοινού και μη, κατ' εξακολούθηση και κατ' επάγγελμα. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο ο Ανδρ. Μαρτίνης υπήρξε αποδέκτης μίζας ύψους 3,1 εκατομμυρίων μάρκων, που του καταβλήθηκε προκειμένου η εταιρεία ξενοδοχειακού και νοσοκομειακού εξοπλισμού, Hospitalia International, να προτιμηθεί ως προμηθεύτρια, συνάπτοντας τελικά σύμβαση με το Νοσοκομείο Ερρίκος Ντυνάν.

Υπενθυμίζεται πως ο Ανδρέας Μαρτίνης είχε κριθεί προσωρινά κρατούμενος μετά την απολογία του σε ανακριτή διαφθοράς, αλλά λίγο καιρό αργότερα αφέθηκε ελεύθερος για λόγους υγείας, με διάταξη του ανακριτή.

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.