Σε εξέλιξη η Ολομέλεια της Βουλής: Σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών (Live)

Σε εξέλιξη η Ολομέλεια της Βουλής: Σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών (Live)

Πυρά κατά του προέδρου της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. «Για σας σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των offshore, των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

_x000D_

Η διαδικασία στη Βουλή

Η Ολομέλεια της Βουλής, ξεκίνησε στις 10:00 το πρωί της Τετάρτης και αφορά στο περιεχόμενο της διαπραγμάτευσης μεταξύ κυβέρνησης και θεσμών για το κλείσιμο της τέταρτης αξιολόγησης.

Η συζήτηση πραγματοποιείται σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών με το σχέδιο της αναπτυξιακής στρατηγικής της κυβέρνησης να βρίσκεται στο επίκεντρο της αντιπολίτευσης.

Η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα

Πυρά κατά του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη εξαπέλυσε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή για την οικονομία, σε επίπεδο πολιτικών αρχηγών. 

«Για σας σταθερότητα σημαίνει να είναι στην εξουσία η παρέα των offshore, των σκανδάλων και της διαφθοράς που χρεοκόπησε τη χώρα» είπε χαρακτηριστικά ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Του υπενθύμισε, όπως είπε, τα “καλέσματα” του να φύγουν οι καταθέσεις στο εξωτερικό, τις επισκέψεις σε Βρυξέλλες και Βερολίνο, όπου “παρακαλούσε” Ευρωπαίους αξιωματούχους να αμφισβητήσουν τα θετικά αποτελέσματα της ελληνικής οικονομίας, την “κινδυνολογία” για το τραπεζικό σύστημα και την πρόσφατη τοποθέτηση του στον ΣΕΒ, όπου κάλεσε τους επενδυτές να μην φέρουν επενδύσεις, μέχρι να αποκατασταθεί η πολιτική σταθερότητα.

«Η στάση σας κ. Μητσοτάκη, πιστεύω θα μείνει στην ιστορία. Θα μνημονεύεστε ως ο πολιτικός αρχηγός που μετατρέψατε μια ιστορική παράταξη σε κόμμα της στείρας διαμαρτυρίας, της καταστροφολογίας και της διαρκούς υπονόμευσης των συμφερόντων και των δυνατοτήτων της ελληνικής οικονομίας. Αλλά εδώ που έχετε φτάσει, θα πιείτε το πικρό ποτήρι μέχρι τέλους. Σε δύο μήνες, αυτό που ελπίζει ο ελληνικός λαός εδώ και οχτώ χρόνια, αυτό που του τάξατε από τη πρώτη μέρα που μας βάλατε στα μνημόνια, αφού χρεοκοπήσατε τη χώρα, θα γίνει πραγματικότητα. Και δεν θα το έχετε πετύχει εσείς. Θα το έχουμε πετύχει εμείς. Η Ελλάδα θα βγει οριστικά από τα μνημόνια. Και η ιστορία θα γράφει ότι εσείς μας χρεοκοπήσατε και μας βάλατε στο βαθύ πηγάδι και εμείς με κόπο, με θυσία, αλλά και σχέδιο, βγάλαμε τον τόπο από το έρεβος και τον οδηγούμε σε μια νέα εποχή δίκαιης ανάπτυξης και κοινωνικής δικαιοσύνης» παρατήρησε ο κ. Τσίπρας.

Η Νέα Δημοκρατία δείχνει να ενοχλείται και να εξεγείρεται από τη θετική προοπτική που διαμορφώνεται για την ελληνική οικονομία, αντί να την αντιμετωπίζει ως καλοδεχούμενη εξέλιξη, τόνισε επίσης ο πρωθυπουργός ενώ απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκο Μητσοτάκη, επισήμανε: «Ακολουθείτε την ίδια γραμμή που κρατήσατε σε όλη τη διάρκεια αυτής της πορείας που έφερε τη χώρα στο κατώφλι της εξόδου από τα μνημόνια. Μια γραμμή που δεν είχε καμία συναίσθηση της ευθύνης, αλλά και της πραγματικότητας. Μια γραμμή που βασίστηκε στη διαστρέβλωση, την προπαγάνδα και τη καταστροφολογία».

Πλησιάζει ο πολιτικός σας εφιάλτης

«Σήμερα, ξημερώνει μια νέα αυγή για τη χώρα μας και όσο το φως της θα δυναμώνει τόσο πιο καθαρά θα φαίνονται και οι διαχωριστικές μας γραμμές με τη Νέα Δημοκρατία» επισήμανε ακόμη ο Αλέξης Τσίπρας.

«Όσο θα απομακρυνόμαστε από τον στενό κορσέ των προγραμμάτων προσαρμογής, τόσο πιο σαφείς θα γίνονται οι διαφορές μεταξύ της δικής μας και της δικής σας πολιτικής» είπε, για να συμπληρώσει: «Και αυτό είναι που φοβάστε πάνω από όλα. Γι’ αυτό ανατριχιάζετε με τη προοπτική εξόδου από τα μνημόνια. Γι’ αυτό φοβάστε τον Σεπτέμβρη του 2018. Γι’ αυτό διαρκώς υπονομεύετε. Γιατί καταλαβαίνετε πια ότι η παρένθεση δεν κλείνει. Μένει ανοιχτή και θα παραμείνει και την επόμενη τετραετία, για χάρη του ελληνικού λαού. Για να ανασυγκροτήσουμε την ελληνική οικονομία, κρατώντας την κοινωνία όρθια».

Συνεχίζοντας τα πυρά κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη, ο πρωθυπουργός είπε από το βήμα: «Κάθε μέρα που περνάει, θα έρχεται πιο κοντά σας ο πολιτικός σας εφιάλτης. Πετυχαίνουμε εκεί που απέτυχαν τρεις δικές σας κυβερνήσεις. Ανοίγουμε δρόμο ελπίδας και προοπτικής για τη χώρα. Ό,τι και να κάνετε, δεν θα καταφέρετε να γυρίσετε πίσω. Η Ελλάδα δε θα γυρίσει πίσω. Φεύγει μπροστά, φεύγει από τα μνημόνια, μπαίνει σε μια νέα εποχή» υπογράμμισε.

Και συνέχισε ο κ. Τσίπρας:

«Να σας απαριθμήσω τι λέτε σήμερα; Ότι δεν υπάρχει τέλος του μνημονίου. Ότι δεν ανακάμπτει η οικονομία. Ότι η χώρα σήμερα είναι χειρότερα από το 2014. Ότι δεν θα πάρουμε τίποτα για το χρέος. Και βεβαίως ότι δεν πρέπει να βγούμε στις αγορές, αλλά να ζητήσουμε πιστοληπτική γραμμή.

Τα λέτε όλα αυτά και είσαστε κολλημένοι σε κάποιες θέσεις ανεξάρτητα από τις εξελίξεις. Είστε κολλημένοι στα ίδια που λέγατε πριν ακόμη κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση, ενώ τώρα κλείνει και η τέταρτη. Σαν να μη σας ενδιαφέρει καθόλου ποια είναι η πραγματικότητα. Αλλά με αυτόν το τρόπο χάνετε όποια αξιοπιστία σας έχει απομείνει. Πώς να πάρουν στα σοβαρά οι πολίτες, μια πολιτική δύναμη που εδώ και μια τριετία διαψεύδεται παταγωδώς σε κάθε καταστροφολογικό σενάριο που διατυπώνει;».

Σε ανάρτησή του στο Twitter, ο πρωθυπουργός σημείωσε:

Η χώρα βαδίζει με σταθερό βηματισμό στην έξοδο από την κρίση. Έχουν απομείνει τα τελευταία μέτρα της διαδρομής: Η συγκεκριμενοποίηση των μέτρων για το χρέος & η απόφαση για το μηχανισμό παρακολούθησης, διαδικασία που ακολουθήθηκε και για τις άλλες χώρες που βρέθηκαν σε πρόγραμμα.

_x000D_
_x000D_

Εκλογές ζήτησε η Γεννηματά και από το βήμα της Βουλής

Το ρόλο του αυτόκλητου συνηγόρου του Κυριάκου Μητσοτάκη ανέλαβε από το βήμα της Βουλής η Φώφη Γεννηματά, μετά από την κατά μέτωπο επίθεση του πρωθυπουργού στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Κάνατε μονομέτωπη επίθεση στη ΝΔ» είπε στον πρωθυπουργό, υπερασπιζόμενη αναίτια τον κ. Μητσοτάκη. Η πρόεδρος της ΔΗΣΥ εγκάλεσε τον κ. Τσίπρα, λέγοντας πως δεν είπε λέξη για το αναπτυξιακό πρόγραμμα. «Ο Αύγουστος οδηγεί σε ένα βαρύ χειμώνα» προανήγγειλε, τονίζοντας πως «έχουμε υποχρέωση να βάλουμε φρένο στον κατήφορο αυτής της κυβέρνησης» γιατί «δεν έχετε καμία νομιμοποίηση να συμφωνήσετε εν κρυπτώ το μέλλον της χώρας».

Περισσότερα ΕΔΩ

Ο Μητσοτάκης κατηγορεί την κυβέρνηση ότι «έκαψε την Αθήνα το 2008»

Πρωτοφανείς κατηγορίες εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αποδίδοντας στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό την πλήρη ευθύνη για το κάψιμο της Αθήνας το 2008 και για τις κρεμάλες των αγανακτισμένων, ενώ έκανε λόγο και για κάλυψη στον «Ρουβίκωνα».

Ακραία και διχαστική ήταν η τοποθέτηση του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή σε μια συζήτηση που αφορά την οικονομία και τη διαπραγμάτευση για τη μετάβαση στη μεταμνημονιακή εποχή. Μετατρέποντας την κοινοβουλευτική διαδικασία σε πολιτική δίκη, το πρώτο θέμα που έθιξε ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν η ανομία και αναλαμβάνοντας χρέη δικαστή, εντόπισε τους ενόχους στα έδρανα της πλειοψηφίας.

Περισσότερα ΕΔΩ

Τσακαλώτος: Η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται

«Η τεχνική συμφωνία τελείωσε πριν από λίγες ημέρες, έχουμε έναν μήνα για τα προαπαιτούμενα, η συζήτηση για το χρέος συνεχίζεται, σχεδόν έχει καταλήξει και ξέρουμε πως θα είναι ποιοτικά η μεταμνημονιακή παρακολούθηση με το άρθρο 472», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος κατά την έναρξη της τοποθέτησής του στην Ολομέλεια κατά τη συζήτηση Προ Ημερησίας Διατάξεως.

Περισσότερα ΕΔΩ

Θεοδωράκης και πάλι κατά Γεννηματά 

Σύνηθες φαινόμενο τείνει να μετατραπεί η ευθεία κριτική του Σταύρου Θεοδωράκη στην πρόεδρο της ΔΗΣΥ από το βήμα της Βουλής. Ο επικεφαλής του Ποταμιού πήρε σαφείς αποστάσεις από τη ρητορική της κ. Γεννηματά για το ονοματολογικό, ενώ έψεξε την εκπεφρασμένη πρόθεση μελών της ΔΗΣΥ για καταψήφιση όλων των νομοσχεδίων της κυβέρνησης ακόμα κι αν αυτά κινούνται σε θετική κατεύθυνση.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού διαχώρισε την θέση του σε σχέση με όσα υποστήριζε πρόσφατα η επικεφαλής του ΚΙΝΑΛ ως προς το «Μακεδονικό». 

Περισσότερα ΕΔΩ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter