Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Εύβοια, Σκόπελος, Αλόννησος – Η κακοκαιρία συνεχίζεται(Video)

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης Εύβοια, Σκόπελος, Αλόννησος – Η κακοκαιρία συνεχίζεται(Video)

Η κατάσταση στη δυτική Ελλάδα, τις Σποράδες, την Εύβοια, την Κρήτη και πολλές ακόμα περιοχές της χώρας είναι σοβαρή με το χιόνι να έχει αποκλείσει τις περιοχές. Τα σχολεία να είναι κλειστά σε πολλούς δήμους, λόγω χαμηλών θερμοκρασιών και κλιμάκια για ενισχύσεις να παρεμβαίνουν για να βοηθήσουν τους κατοίκους.

Σε επιφυλακή οι υπηρεσίες πολιτικής προστασίας σε επίπεδο Περιφέρειας και Δήμων για νέα φαινόμενα, καθώς σύμφωνα με τους μετεωρολόγους το ψύχος θα συνεχιστεί.

Η Αλόννησος, η Σκόπελος και ο δήμος Κύμης – Αλιβερίου έχουν κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Στην Κύμη, όπως δήλωσε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης, τουλάχιστον 10 χωριά παραμένουν αποκλεισμένα. Στην Αλόννησο και στη Σκόπελο υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης και υδροδότησης, ενώ σε κάποιες περιοχές έχει «κοπεί» και το τηλέφωνο!

Τα προβλήματα μεγάλα σε πολλές περιοχές, αλλά περισσότερο στις Σποράδες και την Εύβοια, όπου χωριά παραμένουν αποκλεισμένα ακόμα και σε πολλές περιοχές δεν υπάρχει ούτε ρεύμα, ούτε νερό ούτε καν τηλέφωνο!

Σήμερα κλιμάκιο από υπαλλήλους της ΔΕΗ αλλά και από την Πυροσβεστική Μαγνησίας θα μεταβεί στην Αλόννησο για να προσπαθήσει να αποκαταστήσει τα προβλήματα. Ήδη, έχει αποκατασταθεί το 40% του δικτύου ηλεκτροδότησης αλλά οι ενισχύσεις είναι αναγκαίες.

https://www.youtube.com/watch?v=MT5lpDTNexo

Το χιόνι σε κάποια σημεία του νησιού έχει φτάσει ακόμη και τα δύο μέτρα.Από την κακοκαιρία, πολλά δέντρα έπεσαν πάνω στα καλώδια της ΔΕΗ και γι’ αυτό σε πολλές περιοχές παρατηρούνται προβλήματα ηλεκτροδότησης.Παρόμοιο το σκηνικό και στη Σκόπελο.

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της και δύο θύματα. Εξαιτίας του καιρού έχασε τη ζωή τους ένας 77χρονος που είχε χαθεί στα Πιτσιναίικα της ορεινής Ναυπακτίας. Αν και βρέθηκε ζωντανός, εξέπνευσε λίγες ώρες αργότερα, πιθανότατα λόγω υποθερμίας. Τραγικό τέλος είχε και μια ηλικιωμένη γυναίκα στην Κομοτηνή, η οποία πέθανε από τις αναθυμιάσεις από το μαγκάλι που είχε ανάψει.

 Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συγκαλεί σύσκεψη στην Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας , στις 12 το μεσημέρι, με τη συμμετοχή του Αναπληρωτή Υπουργού Εσωτερικών, Νικόλαου Τόσκα, ενώ θα εκπροσωπηθεί το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών.

Αντικείμενο της σύσκεψης είναι η καταγραφή της κατάστασης και των μέτρων που λαμβάνονται για την αντιμετώπιση των συνεπειών από τα ακραία καιρικά φαινόμενα στην επικράτεια. 

Πληροφορίες και από: www.e-volos.gr

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter