Σε κλίμα συγκίνησης οι συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Βράχων

Σε κλίμα συγκίνησης οι συναυλίες του Θάνου Μικρούτσικου στο Θέατρο Βράχων

Δύο αλησμόνητες μουσικές βραδιές χάρισε ο Θάνος Μικρούτσικος στο θέατρο Βράχων στο Βύρωνα, τις οποίες παρακολούθησε χιλιάδες κόσμου γεμίζοντας ασφυκτικά τον χώρο. «Όσοι περπάτησαν μαζί μου» ήταν ο τίτλος των συναυλιών που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη 7 και την Παρασκευή 8 Ιουνίου.

Συμμετείχαν μεγάλα ονόματα του ελληνικού τραγουδιού που πορεύτηκαν μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο στο δρόμο της μουσικής και της δημιουργίας, αλλά και όλοι όσοι αγάπησαν τα τραγούδια του, μεγάλωσαν μαζί τους και ονειρεύτηκαν με αυτά.

Ακούραστος ο μεγάλος μουσικοσυνθέτης παρά το σοβαρό πρόβλημα υγείας που αντιμετωπίζει, παρέμεινε για περισσότερο από τρεις ώρες στο πιάνο και παρουσίασε στο κοινό μία συγκινητική αναδρομή στο έργο του, ανατρέχοντας συχνά στον Καρλ Μαρξ.

«Ζούμε σε ένα βάρβαρο κόσμο. Η βαρβαρότητα μας κατακλύζει. Όπως είπε ο γερο-Κάρολος, πρέπει να αφήσουμε ανοιχτό το παράθυρο στο όνειρο. Αφήνοντας ένα παράθυρο στο όνειρο, τότε μόνο θα φτιάξουμε μια κοινωνία που θα μπορεί να αυτοπραγματωθεί ο άνθρωπος. Μια κοινωνία που ο ποιητής θα ψαρεύει κι ο ψαράς θα μπορεί να γράφει ποιήματα», ανέφερε.

Ένα μεγάλο μέρος της μουσικής βιογραφίας του Θάνου Μικρούτσικου πέρασε από τη σκηνή του θεάτρου Βράχων, καθηλώνοντας το κοινό που δεν σταμάτησε στιγμή να τον αποθεώνει μέσα σε μια φορτισμένη συγκινησιακά ατμόσφαιρα, ανοίγοντας με τον καλύτερο τρόπο την αυλαία του φετινού φεστιβάλ «στη σκιά των Βράχων» του Δήμου Βύρωνα.

Μαζί με τον Θάνο Μικρούτσικο τραγούδησαν όσοι περπάτησαν μαζί του, έντεκα τραγουδιστές που, όπως είπε ο ίδιος, μεγάλωσαν «την εμβέλεια των τραγουδιών του με το κύρος και το ταλέντο τους»: ο Γιώργος Νταλάρας, η Χαρούλα Αλεξίου, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιάννης Κότσιρας, ο Χρήστος Θηβαίος, ο Μίλτος Πασχαλίδης, η Ρίτα Αντωνοπούλου, ο Γιώργος Μεράντζας, ο Κώστας Θωμαΐδης και η Μαριάννα Πολυχρονίδη.

Ανάμεσα στο κοινό βρέθηκαν ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, ο Αριστείδης Μπαλτάς, η Αλέκα Παπαρήγα, ο Θανάσης Παφίλης, η Ιωάννα Καρυστιάνη, ο Παντελής Βούλγαρης, ο Γιώργος Κιμούλης και ο αδερφός του μουσικοσυνθέτη, Ανδρέας Μικρούτσικος.

Ο πρόεδρος της Βουλής, Νικόλαος Βούτσης παρακολούθησε, χθες το βράδυ (8/6) την εμβληματική συναυλία του Θάνου Μικρούτσικου ενώ την πρώτη συναυλία (7/6), μαγνητοσκόπησε το Κανάλι της Βουλής και θα μεταδοθεί ολόκληρη από τη «Βουλή Τηλεόραση».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter