Σε οκτώ μήνες η απόφαση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο από τη Eurobank

Σε οκτώ μήνες η απόφαση για τους δανειολήπτες σε ελβετικό φράγκο από τη Eurobank

Συζητήθηκε σήμερα η έφεση της τράπεζας Eurobank κατά της πρωτόδικης απόφασης επί συλλογικής αγωγής που δικαίωσε 35.000 πολίτες οι οποίοι είχαν συνάψει συμβάσεις χορήγησης δανείου σε ελβετικό φράγκο με το πιστωτικό ίδρυμα. 

Η Πρωτόδικη απόφαση είχε κρίνει καταχρηστικό τον όρο να καταβάλουν οι δανειολήπτες την οφειλή τους με τη τρέχουσα ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ.

Παρόντες κατά τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας ήταν εκατοντάδες δανειολήπτες.

Η έκδοση της απόφασης αναμένεται σε οκτώ με δέκα μήνες.

Υπενθυμίζεται ότι η πρωτόδικη απόφαση εκδόθηκε μετά την συλλογική αγωγή που κατέθεσαν η Γενική Ομοσπονδία Καταναλωτών Ελλάδος (ΙΝΚΑ) και οι ενώσεις καταναλωτών Κρήτης και Αιτωλοακαρνανίας.

Το Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών,που την εξέδωσε ,με ένα σκεπτικό 50 σελίδων αποδομούσε την τραπεζική πρακτική που ακολουθήθηκε στις επίμαχες χορηγήσεις δανείων με τους πολίτες να βλέπουν οποιαδήποτε καταβολή των δόσεων τους να εξανεμίζεται στις συναλλαγματικές ισοτιμίες και το κεφάλαιο του δανείου να αυξάνεται συνεχώς!

Έκρινε έτσι τρεις όρους των επίμαχων συμβάσεων καταχρηστικούς και απαγόρευσε στην τράπεζα να τους χρησιμοποιεί.

Σύμφωνα με τους επίμαχους όρους οι δανειολήπτες υποχρεούνται να καταβάλουν την οφειλή τους με τη τρέχουσα ισοτιμία ελβετικού φράγκου-ευρώ . 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter