Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Γιαγτζόγλου – Η ευθύνη βαρύνει το υπουργείο λένε οι δικηγόροι

Σε οριακή κατάσταση η υγεία του Γιαγτζόγλου – Η ευθύνη βαρύνει το υπουργείο λένε οι δικηγόροι

Τον κώδωνα του κινδύνου κρούουν οι δικηγόροι του Κωνσταντίνου Γιαγτζόγλου, καθώς μετά από 8 ημέρες απεργίας πείνας και 4 απεργίας δίψας η υγεία του νεαρού κρατούμενου βρίσκεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση.

Οι Φραγκίσκος Ραγκούσης και Γιώργος Κακαρνιάς αναφέρουν ότι από την Τετάρτη ο Κ. Γιαγτζόγλου νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας ενώ ξεκαθαρίζουν ότι «η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη», λόγω της καθυστέρησης σύγκλησης της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών.

Ο Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου ζητά την μεταφορά του πίσω στις φυλακές Κορυδαλλού ώστε να μπορεί να είναι σε άμεση επικοινωνία με τους δικηγόρους του οι οποίοι, αν παραμείνει μακριά από την Αθήνα, θα πρέπει να ταξιδεύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να συναντηθούν μαζί του.

Αναλυτικά οι δικηγόροι αναφέρουν τα εξής:

Από χθες, Τετάρτη 28.2, ο εντολέας μας Κωνσταντίνος Γιαγτζόγλου, ο οποίος πραγματοποιεί απεργία πείνας από την 21.2 και δίψας από την 25.2, νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας.

Μετά την συνεχιζόμενη αδιαφορία στις επανειλημμένες εκκλήσεις μας για άμεση σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής Μεταγωγών και την απόφαση του υπουργείου για την μετάθεση της εξέτασης της αίτησης μεταγωγής του Κ. Γιαγτζόγλου για την Παρασκευή 2.3, οι πληρεξούσιοι συνήγοροί του δηλώνουμε πως η ευθύνη για την πορεία της υγείας του εντολέα μας βαρύνει τον γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής του υπουργείου Δικαιοσύνης και πρόεδρο της ΚΕΜ, κ. Ευ. Φυτράκη.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter