Σε πραξικόπημα και εκτελέσεις κάλεσε τον στρατό ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης στη Βουλή (Video)

Σε πραξικόπημα και εκτελέσεις κάλεσε τον στρατό ο χρυσαυγίτης Μπαρμπαρούσης στη Βουλή  (Video)

Την πρόκληση πραξικοπήματος ζήτησε η Χρυσή Αυγή δια του βουλευτή της Κώστα Μπαρμπαρούση, κάνοντας λόγο ακόμα και για εκτελέσεις. Δρομολογείται Διάσκεψη των Προέδρων για να αποβληθεί η Χρυσή Αυγή.

«Τα κεφάλια σας στις Πρέσπες» φώναξε κατεβαίνοντας από το βήμα της Βουλής το μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, ενώ προηγουμένως κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων να προβεί σε πραξικόπημα συλλαμβάνοντας τον πρωθυπουργό.

Αμέσως μετά τη λήξη του αντιδημοκρατικού και πραξικοπηματικού οχετού από τον Μπραμπαρούση, οι υμνητές της Χούντας αποχώρησαν από την αίθουσα, προκαλώντας την έντονη αντίδραση και καταδίκη από τα κόμματα του δημοκρατικού τόξου.

Έκτακτη Διάσκεψη Προέδρων

Παίρνοντας το λόγο, ο πρόεδρος της Βουλής επισήμανε πως το πραξικοπηματικό κρεσέντο του Μπαρμπαρούση αποτελούσε σημείο της κλιμάκωσης της έντασης στην οποία αποβλέπει η νεοναζιστική οργάνωση.

Κάλεσε δε σε έκτακτη Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής προκειμένου να αποβληθούν οι χρυσαυγίτες από τη διαδικασία συζήτησης της πρότασης μομφής της ΝΔ κατά της κυβέρνησης.

Καταδίκη από τα δημοκρατικά κόμματα

Ομόθυμη ήταν η καταδίκη των πραξικοπηματικών και εγκληματικών κελευσμάτων από όλα τα δημοκρατικά κόμματα.

«Όσα ακούσαμε είναι άνω ποταμών» είπε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ, Κωστής Χατζηδάκης, και πρόσθεσε πως δεν μπορεί να αμφισβητείται η Δημοκρατία μέσα από την αίθουσα της Βουλής.

Από την πλευρά του, ο Ανδρέας Λοβέρδος τόνισε πως «πρέπει να καταδικαστεί ότι η Χρυσή Αυγή κάλεσε την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων σε εσχάτη προδοσία».

Ο Κώστας Γαβρόγλου, σε αντίθεση με όσα είχε ζητήσει από τους πρακτικογράφους ο προεδρεύων της διαδικασίας κ. Λαμπρούλης, ζήτησε να μην διαγραφούν τα πραξικοπηματικά αιτήματα του νεοναζιστή βουλευτή για ιστορικούς λόγους, κάτι το οποίο έγινε αποδεκτό. 

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter