Σε πύρινο κλοιό η Κορώνη – Κινδύνευσαν σπίτια (Photos)

Σε πύρινο κλοιό η Κορώνη – Κινδύνευσαν σπίτια (Photos)

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή της Κορώνης στην Μεσσηνία. Επί τόπου επιχειρούν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής με 25 άνδρες, ένα πεζοπόρο τμήμα με έξι άτομα, ενώ αναμένονται ενισχύσεις και από γειτονικούς νομούς.

Επίσης, από αέρος επιχειρούν δύο πυροσβεστικά αεροπλάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό μέλημα των πυροσβεστικών δυνάμεων είναι να κρατηθεί το πύρινο μέτωπο μακριά από τα πρώτα σπίτια της περιοχής. Αναφορές από την περιοχή κάνουν λόγο για 3 διαφορετικές εστίες περιμετρικά της Κορώνης.

Η ατμόσφαιρα είναι αποπνικτική ενώ έχουν παρουσιαστεί και κάποια προβλήματα στην ηλεκτροδότηση.

Οι φλόγες καίνε δασική έκταση αλλά και ελαιόδεντρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι η φωτιά είναι ορατή και από τις ακτές της Καλαμάτας.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο δήμαρχος Πύλου- Νέστορος, Δημήτρης Καφαντάρης, «αρχικά εκδηλώθηκαν τρεις εστίες φωτιάς, αλλά οι πυροσβέστες κατάφεραν να σβήσουν την μία και ταυτόχρονα να σώσουν ένα σπίτι που κινδύνευε».Επίσης, σύμφωνα με τον δήμαρχο, «οι δύο άλλες εστίες ενώθηκαν στην συνέχεια σε μία», ενώ όπως περιγράφει, «στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και η ατμόσφαιρα μέσα στην πόλη της Κορώνης είναι αποπνικτική».Ακόμη, ο Δημήτρης Καφαντάρης σημειώνει ότι στην περιοχή βρίσκονται ισχυρές επίγειες και εναέριες δυνάμεις πυρόσβεσης και όπως προσθέτει, «πιστεύω ότι θα έχουμε καλά αποτελέσματα».

https://www.facebook.com/xartimolyvi/posts/1603606239672676

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter