Σε τελική ευθεία η δίκη Τσοχατζόπουλου – Ξέσπασε ο Σμπώκος στο δικαστήριο

Σε τελική ευθεία η δίκη Τσοχατζόπουλου – Ξέσπασε ο Σμπώκος στο δικαστήριο

Στις 14 Ιουνίου η εισαγγελική εισήγηση επί της ενοχής στη δίκη του Άκη Τσοχατζόπουλου για τις “χρυσές” μίζες από εξοπλιστικά προγράμματα.

Ξέσπασμα σήμερα στο δικαστήριο του πάλαι ποτέ στενού συνεργάτη του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ , και κατηγορούμενου στην υπόθεση, Γιάννη Σμπώκου.

Ο πρώην διευθυντής Εξοπλισμών του ΥΕΘΑ, Γιάννης Σμπώκος που αντιμετωπίζει πρωτόδικη ποινή 16ετους κάθειρξης εξαπέλυσε μύδρους κατά του πρώην υπουργού και της συζύγου του, Βίκυς Σταμάτη ,εξαιτίας όσων είπε η τελευταία σε βάρος του στην απολογία της, αλλά και στην τηλεοπτική εκπομπή του Alpha «Αυτοψία».

Κατέθεσε εξώδικο σε βάρος της Βίκυς Σταμάτη ενώ αναφέρθηκε και στην υπόθεση των εκβιασμών ποινικών, μέσω βομβιστικών επιθέσεων, υπενθυμίζοντας στο δικαστήριο ότι σε αυτήν είναι εμπλεκόμενος ποινικά και ο πρώην Υπουργός Εθνικής Άμυνας.

Η συγκεκριμένη υπόθεση εκκρεμεί ενώπιον του δικαστικού συμβουλίου για έκδοση βουλεύματος και αφορά σε κύκλωμα “νονών” που είχε το στρατηγείο του στις φυλακές Κορυδαλλού και τα μέλη του φέρονται να εκβίασαν τον κ. Σμπώκο, μέσω βομβιστικών επιθέσεων σε βάρος συγγενικών του προσώπων προκειμένου να τους δώσει μεγάλο χρηματικό ποσό.

Στην τελική ευθεία η δίκη

Η δίκη για τις μίζες που διεξάγεται σε δεύτερο βαθμό στο Πενταμελές Εφετείο της Αθήνας, βρίσκεται πλέον στην τελική ευθεία για την έκδοση της απόφασης, καθώς σήμερα ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των κατηγορουμένων, κηρύχτηκε το πέρας της αποδεικτικής διαδικασίας και διεκόπη για τις 14/6/2017, οπότε και αναμένεται να αγορεύσει η εισαγγελέας της έδρας για να προτείνει επί της ενοχής ή μη του Άκη Τσοχατζόπουλου και των συγκατηγορουμένων του.

Λίγο πριν όμως την την κήρυξη του πέρατος της αποδεικτικής διαδικασίας , ο κ. Σμπώκος ζήτησε το λόγο για να απαντήσει στις “μειωτικές” , ΄όπως τις χαρακτήρισε, αναφορές της Βίκυς Σταμάτη προς το προσωπό του τόσο κατά την απολογία της όσο και στην τηλεοπτική εκπομπή του ALPHA, “Αυτοψία”, στις 12-4-2017.

Αναφέρθηκε στα όσα περιλαμβάνει σε γραπτή δήλωση την οποία κατέθεσε στο δικαστήριο και σε εξώδικο κατά της Βίκυς Σταμάτη που επέδωσε σε αυτήν μέσω δικαστικού επιμελητή .

Και ζήτησε από το δικαστήριο να συναξιολογήσει τα όσα αναφέρει στα δύο αυτά έγγραφα με τις απολογίες των συγκατηγορουμένων του Βίκυς Σταμάτη και του συζύγου της, Άκη Τσοχατζόπουλου.

Υπενθυμίζεται ότι η Βίκυ Σταμάτη, είπε στην απολογία της , για τον κ. Σμπώκο:

“Ένα πρόσωπο, που είχε άμεση σχέση με το περιβάλλον του άνδρα μου, μου είπε ότι πρέπει να απομακρύνει τον κ. Σμπώκο γιατί είναι η “τσάντα” του χωρίς να το γνωρίζει ο ίδιος. Αυτό έγινε το έτος 2000, που ο άνδρας μου ήταν υπουργός Εθνικής ΄Άμυνας”

Τους ισχυρισμούς αυτούς, τους οποίους ο Γ.Σμπώκος χαρακτηρίζει “χυδαίους και ψευδείς” τους επανέλαβε η κ. Σταμάτη και στην τηλεοπτική εκπομπή “Αυτοψία”

Απαντώντας λοιπόν ο πρώην διευθυντής εξοπλισμών του ΥΕΘΑ στη Βίκυ Σταμάτη, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “κατασκευάζει εν γνώσει της ευφάνταστα σενάρια” και ακόμη ότι :

“Η μέθοδος της εκτροπής της πίεσης και των ευθυνών σε άλλους χρησιμοποιήθηκε και στην γνωστή υπόθεση των εκβιασμών των γνωστών ποινικών και των βομβιστικών επιθέσεων που έγιναν εις βάρος της οικογένειάς μου και των συγγενών μου, με παρόμοια ψεύδη με αυτά της κ. Σταμάτη, προκειμένου να εκβιαστώ να τους δώσω χρήματα από αυτά που κι αυτή (καθόλου τυχαία) υποστήριξε τηλεοπτικώς ότι δήθεν έχω. Στην υπόθεση αυτή, όπως φυσικά γνωρίζει, ελεγχόμενος ποινικά είναι και ο σύζυγός της.”

Σμπώκος: Δεν είναι άβουλος ο Άκης

Στρεφόμενος και κατά του Άκη Τσοχατζόπουλου, θεωρώντας ότι αυτός κρύβεται πίσω από τους ισχυρισμούς της κ. Σταμάτη, ο Γ.Σμπωκος, είπε: “Ο σύζυγός της όχι μόνον άβουλος και εύπιστος δεν ήταν, αλλά ανέκαθεν αποτελούσε και εξακολουθεί αδιάλειπτα μέχρι και σήμερα να είναι ένα στρατηγικό μυαλό. Καταφανής επίσης είναι η συστράτευσή τους σε ένα σχέδιο – αφήγημα της εμπλοκής Σημίτη – Γ. Παπανδρέου το οποίο διακινούν και ανακοινώνουν προς κάθε κατεύθυνση με συνεντεύξεις και την προαναγγελία συγγραφείς βιβλίων τους.”

Μάλιστα με το εξώδικό του ο κ. Σμπώκος ζητά από την κ. Σταμάτη, μέσα σε τρεις ημέρες από την επίδοση, να ανακαλέσει εγγράφως όλους τους σε βάρος του ισχυρισμούς, να του ζητήσει εγγράφως συγγνώμη και της απαγορεύει οποιαδήποτε μειωτική προς το πρόσωπό του αναφορά, προειδοποιώντας πως σε διαφορετική περίπτωση θα προβεί στην “με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο προάσπιση της προσωπικότητάς μου και της εν γένει νομιμότητας. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter