Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Εμπρησμό «βλέπει» ο περιφερειάρχης (Photos-Videos)

Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Κεφαλονιά – Εμπρησμό «βλέπει» ο περιφερειάρχης (Photos-Videos)

Μάχη με τις φλόγες δόθηκε όλη τη νύχτα στην Κεφαλονιά. Το νησί εξακολουθεί να βρίσκεται σε συναγερμό, ωστόσο οι πυροσβέστες κατάφεραν να ελέγξουν το μέτωπο της πυρκαγιάς, το οποίο βρίσκεται τώρα σε ύφεση.

Χθες εκκενώθηκαν τα χωριά Λουρδάτα και Σιμωτάτα.

Απομακρύνθηκαν επίσης και τουρίστες από καταλύματα στα Λουρδάτα, οι οποίοι μεταφέρθηκαν μακριά από τον κίνδυνο. Σταδιακά πάντως κάποιοι από τους κατοίκους του οικισμού επέστρεψαν στα σπίτια τους. Ο περιφερειάρχης κ. Γαλιατσάτος είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι τις τελευταίες 5 ημέρες στην Κεφαλονιά εκδηλώθηκαν 35 πυρκαγιές που σε συνδυασμό με τις φωτιές στην Ζάκυνθο αλλά και στην Κέρκυρα ενισχύουν τις υποψίες για σχέδιο εμπρησμών στα Ιόνια Νησιά.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, μία ακόμα πυρκαγιά εκδηλώθηκε μετά τη 1.00 τη νύχτα, σε δασική έκταση στην περιοχή Ρατζακλί, η οποία και τέθηκε υπό έλεγχο.

Αυτή την ώρα στους πρόποδες του Αίνου το μέτωπο έχει διασπαστεί έχοντας κατεύθυνση προς Αργοστόλι και Πόρο και είναι σε δύσβατη περιοχή. Μόλις ξημέρωσε, τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν τις πρώτες ρίψεις νερού.

Για την κατάσβεση επιχειρούν στο έδαφος 30 πυροσβέστες με 21 οχήματα και πεζοπόρο τμήμα από 12 άτομα. Τα πέντε από τα οχήματα και δύο ομάδες πεζοπόρων μεταφέρθηκαν τη νύχτα από τη Δυτική Ελλαδα, με πλοίο απο την Κυλήνη.

Η πυρκαγιά στο Ρατζακλί, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, δεν απειλεί κατοικημένη περιοχή και παρουσιάζει καλύτερη εικόνα, ενώ αντιμετωπίζεται απο 16 πυροσβέστες με 7 οχήματα.

https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/

null

https://www.facebook.com/vasilis.vallianos.5/videos/10155520641122226/

Posted by Vasilis Vallianos on Mittwoch, 16. August 2017

https://www.facebook.com/www.inkefalonia.gr/videos/1644009545671825/

Τώρα

Posted by INKEFALONIA.GR on Mittwoch, 16. August 2017

Πηγή φωτό-βίντεο: kefaloniapress.grinkefalonia.gr

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter