Σεισμολόγοι: Παρακολουθούμε το φαινόμενο στην Πάτρα – Πανικός σε φροντιστήριο την ώρα που χτύπησαν τα 4,5 Ρίχτερ

Σεισμολόγοι: Παρακολουθούμε το φαινόμενο στην Πάτρα – Πανικός σε φροντιστήριο την ώρα που χτύπησαν τα 4,5 Ρίχτερ

«Έχουν ήδη καταγραφεί κάποιοι ασθενείς μετασεισμοί και παρακολουθούμε το φαινόμενο», δήλωσε στο ΑΠΕ – ΜΠΕ η γεωλόγος του εργαστηρίου Σεισμολογίας του Πανεπιστημίου Πατρών Άννα Σερπετσιδάκη, σχετικά με τον σεισμό των 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, που σημειώθηκε στις 18:45 το απόγευμα και είχε ως επίκεντρο τον θαλάσσιο χώρο, εννέα χιλιόμετρα βόρεια της Πάτρας.

Όπως πρόσθεσε η Άννα Σερπετσιδάκη, «είναι ακόμα νωρίς για να κάνουμε μία καλύτερη εκτίμηση», ενώ σημείωσε ότι «στην περιοχή που σημειώθηκε ο σεισμός υπάρχουν γνωστά ρήγματα». Ακόμη ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε ιδιαίτερα αισθητός, επειδή το επίκεντρο είχε μικρό εστιακό βάθος και ήταν πολύ κοντά στην Πάτρα.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες του tempo24.gr, σε φροντιστήριο οι καθηγητές έβγαλαν εκτός κτιρίου και κάθισαν για αρκετή ώρα στην πλατεία στην εκκλησία της Παντάνασσας για να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά.

Μάλιστα για να ηρεμήσουν, τραγούδησαν.

“Νόμιζα πως θα πέσει η ντουλάπα να με πλακώσει” όπως δηλώνει στο tempo24.gr Πατρινή η οποία την ώρα της σεισμικής δόνησης βρισκόταν στο δωμάτιο του σπιτιού της, τονίζοντας πως έσπασαν κηροπήγια, κορνίζες και άλλα διακοσμητικά στο σαλόνι.

Πηγές αναφέρουν πως έπεσαν σοβάδες από κτίριο στην οδό Ζαίμη, δίχως να προκληθούν ευτυχώς τραυματισμοί, ή σοβαρές ζημιές.

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, ο σεισμός είχε μέγεθος 4,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν στον θαλάσσιο χώρο του Αντιρρίου.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό σεισμολογικό κέντρο, η σεισμική δόνηση είχε μέγεθος 4,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ και το επίκεντρο ήταν πέντε χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Ρίου.

Πηγή:ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter