Σεισμός Λέσβος: Νεκρή βρέθηκε η εγκλωβισμένη γυναίκα (Video και Photos)

Σεισμός Λέσβος: Νεκρή βρέθηκε η εγκλωβισμένη γυναίκα (Video και Photos)

Νεκρή ανασύρθηκε στις 8:20 το βράδυ η εγκλωβισμένη στα ερείπια της Βρίσας 45χρονη γυναίκα, μετά τον καταστροφικό σεισμό 6,1 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το μεσημέρι στη Λέσβο. Μεγάλες καταστροφές στα χωριά Βρίσα και Πλωμάρι.

Η εύρεση της νεκρής γυναίκας έγινε από τα συνεργεία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας που επιχειρούσαν εκεί. Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για μητέρα δύο παιδιών. 

Την είδηση μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ και λίγο αργότερα επιβεβαίωσε μέσω Twitter ο δήμαρχος Λέσβου Σπύρος Γαληνός, αλλά και το Πυροσβεστικό Σώμα.

Την ίδια ώρα σε ερείπια και χαλάσματα έχει μετατραπεί η Βρίσα της Λέσβου, μετά τα 6,1 Ρίχτερ που “χτύπησαν” τη Μυτιλήνη. Πάνω από 12 οι τραυματίες, ενώ όπως αναφέρει η Πυροσβεστική, απεγκλωβίστηκε ζευγάρι από ερείπια σπιτιού.

Όπως αναφέρουν τοπικά μέσα ενημέρωσης συνολικά πάνω από 12 τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε Κέντρο Υγείας της περιοχής Πολιχνίτου και συνεχώς καταφτάνουν και άλλοι. Όλοι οι διαθέσιμοι γιατροί και νοσηλευτές έχουν ανέβει στο Κέντρο Υγείας.

Δύο ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ με γιατρούς και νοσηλευτές έχουν μεταβεί στην Βρίσα όπου υπάρχει και το μεγαλύτερο πρόβλημα για παροχή Πρώτων Βοηθειών σε δεκάδες τραυματίες με ελαφρά και επιπόλαια τραύματα που δεν χρήζουν μεταφοράς.

Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Πλωμαρίου, Μανώλη Αρμενάκα, κατέρρευσαν παλιά σπίτια στον οικισμό του Πλωμαρίου, καθώς και ο τρούλος του ναού του Αγίου Παντελεήμονα.

Μέριμνα για τους σεισμόπληκτους – Σκηνές, δωμάτια και νερό

Μεγάλη είναι η κινητοποίηση των τοπικών αρχών για το που θα κοιμηθούν οι σεισμόπληκτοι, με τον στρατό να στήνει σκηνές στο γήπεδο του Πολιχνίτου, ενώ ο Δήμος Λέσβου ανοίγει δωμάτια σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα προκειμένου να φιλοξενηθούν οι άστεγοι σεισμοπαθείς .

Παράλληλα, με εντολή του υπουργού
Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννη Μουζάλα, διατέθηκαν από το κέντρο υποδοχής
και ταυτοποίησης της Μόριας για τις ανάγκες των σεισμόπληκτων της νότιας Λέσβου
συνολικά 40 σκηνές των 10 ατόμων η μία και 2.000 μπουκάλια νερό.

Ο Σεισμός:

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στις 15:28 στη Λέσβο. Συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή, 37 χιλιόμετρα ΝΔ της Μυτιλήνης σε εστιακό βάθος 10 χιλιομέτρων.

Απεικόνιση του ρήγματος:

Απεικόνιση του ρήγματος του σεισμού, με επίκεντρο την θαλάσσια περιοχή νότια από το Πλωμάρι της Μυτιλήνης, όπως προσδιορίστηκε από το μέλος της Ερευνητικής Ομάδας Γεωλογίας των Σεισμών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Σωτήρη Βαλκανιώτη.

Τι λένε οι σεισμολόγοι:

Ομαλή θεωρείται προς το παρόν η μετασεισμική ακολουθία, σύμφωνα με τον σεισμολόγο Γεράσιμο Χουλιάρα που μίλησε στο documentonews.gr:

Ο κ. Χουλιάρας συνιστά στους κατοίκους να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί εάν τα σπίτια τους έχουν υποστεί ζημιά καθώς δεν αποκλείεται κάποιος ισχυρός μετασεισμός να επιβαρύνει τα ήδη καταπονημένα κτήρια.

Βέβαιος ότι πρόκειται για τον κύριο σεισμό εμφανίστηκε με δηλώσεις του ο καθηγητής σεισμολογίας του ΑΠΘ Κώστας Παπαζάχος. Είπε όμως ότι είναι εξίσου βέβαιος ότι θα ακολουθήσουν πολλοί μετασεισμοί ορισμένοι από τους οποίους θα είναι αρκετά ισχυροί και θα δημιουργήσουν ενδεχομένως προβλήματα σε ήδη καταπονημένα κτίρια και χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή.

Ο κ Παπαζάχος είπε ότι είναι θετικό ότι ο σεισμός είχε επίκεντρο τη θάλασσα και μάλιστα περίπου 15 χιλιόμετρα από την ακτή προσθέτοντας ότι ένας παρόμοιος σεισμός το 1845 είχε προκαλέσει αρκετά προβλήματα στην ίδια περιοχή της Μυτιλήνης. Λίγο αργότερα, με δηλώσεις του στο κανάλι Epsilon, ο κ. Παπαζάχος προέτρεψε τους κατοίκους της Νότιας Λέσβου να μην κοιμηθούν στα σπίτια τους αλλά ακόμη και στην ύπαιθρο μέχρι να υπάρξουν επίσημες διαβεβαιώσεις από την πολιτεία για την ασφάλειά τους.

Αναβάλλονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις σε Λέσβο και Χίο:

Το υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων με ανακοίνωσή του κάνει γνωστό ότι λόγω της ισχυρής δόνησης που έπληξε τα νησιά της Λέσβου και της Χίου αναβάλλει τις αυριανές Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ στα δύο αυτά νησιά. Κλειστά θα παραμείνουν στη Λέσβο τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Σεισμός – Λέσβος: Τηλέφωνο πρώτης ανάγκης και ενημέρωση μέσω FB και Twitter

Με ανακοίνωση του Δήμου Λέσβου γίνεται γνωστό ότι για οποιαδήποτε αναφορά ή πληροφορία σχετικά με τον σεισμό, οι πολίτες του νησιού μπορούν να απευθύνονται στο τηλέφωνο 22513 50575. Με την ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό ότι το τηλεφωνικό κέντρο του παλιού Δημαρχείου Μυτιλήνης δεν θα λειτουργήσει αύριο Τρίτη 13 Ιουνίου λόγω ζημιών στο κτίριο. 

Διαρκής ενημέρωση υπάρχει από τους επίσημους λογαριασμούς του Δήμου Λέσβου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

Facebook: https://www.facebook.com/lesvosmunicipalityofficial

Twitter: @DimosLesvou

https://www.facebook.com/100009875731962/videos/483657245306796/?pnref=story

Posted by Apostolis Paraskevopoulos on Montag, 12. Juni 2017

https://www.facebook.com/100009875731962/videos/483660888639765/?pnref=story

Posted by Apostolis Paraskevopoulos on Montag, 12. Juni 2017

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter