Σεισμός Λέσβος: Στο πλευρό των σεισμοπαθών ο Ιερώνυμος

Σεισμός Λέσβος: Στο πλευρό των σεισμοπαθών ο Ιερώνυμος

Τη Μυτιλήνη επισκέφτηκε σήμερα ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών, Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από κλιμάκιο της ΜΚΟ «Αποστολή» προκειμένου να εκφράσει τη συμπαράστασή του στους πληγέντες από τον σεισμό της περασμένης Δευτέρας, κατοίκους της νότιας Λέσβου.

Ο κ. Ιερώνυμος με τους τοπικούς μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης, αφού επισκέφτηκε τον μητροπολιτικό ναό του Αγίου Αθανασίου στην πόλη της Μυτιλήνης, ο οποίος υπέστη ζημιές, κατευθύνθηκε στο πολύπαθο χωριό της Βρισάς.

Εκεί ενημερώθηκε από ειδικούς και εκπροσώπους των κατοίκων του χωριού για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Ο κ. Ιερώνυμος σε δηλώσεις του εξέφρασε την συμπαράστασή του προς τους πληγέντες από τον ισχυρό σεισμό. «Πρόκειται για μια μεγάλη καταστροφή σε ένα όμορφο παραδοσιακό οικισμό. Και η καταστροφή αυτή συνοδεύτηκε από ένα θάνατο» σημείωσε, υπενθυμίζοντας τον εκκλησιαστικό ύμνο με τον οποίο ζητείται «η προστασία του Θεού από τη φοβερή απειλή του σεισμού». Όπως είπε «όλα μπορούν να γίνουν ξανά και οι περιουσίες που χάθηκαν και οι εκκλησίες».

Ο αρχιεπίσκοπος σημείωσε επίσης την ανάγκη της ενίσχυσης της Λέσβου που δοκιμάστηκε και δοκιμάζεται και εξέφρασε την ελπίδα ότι η Πολιτεία θα σπεύσει να λειτουργήσει ανάλογα.

Τέλος, ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι «και η Εκκλησία θα κάνει όπως πάντα αυτό που πρέπει».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter