ΣΕΠΕ: Καλπάζει η αδήλωτη εργασία στην εστίαση

ΣΕΠΕ: Καλπάζει η αδήλωτη εργασία στην εστίαση

_x000D_
Το 38,7% των επιχειρήσεων εστίασης που ελέγχθηκαν από το Σώμα Επιθεώρησης της Εργασίας (ΣΕΠΕ), βρέθηκε να έχει υποπέσει σε κάποια παράβαση της εργατικής νομοθεσίας.

 Οι στοχευμένοι έλεγχοι που πραγματοποίησε το ΣΕΠΕ από 19 έως 26 Ιανουαρίου, έφεραν στον «αφρό» 41 πλήρως αδήλωτους εργαζόμενους και άλλες 546 περιπτώσεις εργαζόμενων που δουλεύουν εκτός ωραρίου, όπως επίσης και άλλες παραβάσεις της εργατικής νομοθεσίας, για τις οποίες θα ακολουθηθούν οι νόμιμες διαδικασίες και κυρώσεις.

Παράλληλα, σήμερα το Σ.ΕΠ.Ε. παρέλαβε πρόσθετα στοιχεία με καταγγελίες για συγκεκριμένες επιχειρήσεις που αναφέρονται σε παράνομη πληρωμή μέρους του μισθού με κουπόνια. Τις καταγγελίες αυτές παρέδωσε ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδας (ΟΙΥΕ), κ. Π. Κυριακούλιας.

Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας διερευνά κάθε καταγγελία που έρχεται σε αυτό και θα συνεχίσει τις παρεμβάσεις για την αποκατάσταση της νομιμότητας στην αγορά εργασίας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην στόχευση σε κλάδους και επιχειρήσεις με αυξημένη παραβατικότητα. Για τον σκοπό αυτό αξιοποιούνται όλα τα διαθέσιμα εργαλεία, ειδικά το Ολοκληρωμένο Πληροφοριακό Σύστημα του Σ.ΕΠ.Ε. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter