«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον Νετανιάχου μετά από νέες συλλήψεις για διαφθορά

«Σφίγγει ο κλοιός» γύρω από τον Νετανιάχου μετά από νέες συλλήψεις για διαφθορά

Η ισραηλινή αστυνομία συνέλαβε σήμερα πολλά πρόσωπα που σχετίζονται με μια σημαντική εταιρεία τηλεπικοινωνιών στο πλαίσιο, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, μιας νέας έρευνας για διαφθορά στην οποία φέρεται να εμπλέκεται και ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Μεταξύ των υπόπτων περιλαμβάνονται “υψηλόβαθμα στελέχη” του ομίλου τηλεπικοινωνιών Bezeq, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της, χωρίς να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα ισραηλινών μέσων ενημέρωσης, η εταιρεία φέρεται να έλαβε κάποια προνόμια με αντάλλαγμα την ευνοϊκή μεταχείριση του Νετανιάχου από τον ειδησεογραφικό ιστότοπο Walla, που είναι μέλος του ομίλου Bezeq.

Την περασμένη Τρίτη, η αστυνομία εισηγήθηκε την άσκηση διώξης στον Νετανιάχου για διαφθορά, απάτη και κατάχρηση εμπιστοσύνης σε δύο ξεχωριστές υποθέσεις. Ο ίδιος υποστηρίζει ότι οι κατηγορίες είναι πολιτικά υποκινούμενες και απορρίπτει κάθε πιθανότητα να παραιτηθεί από το αξίωμά του.

Με βάση τις προτάσεις της αστυνομίας, ο γενικός εισαγγελέας θα πρέπει να αποφασίσει αν θα ασκήσει δίωξη ή όχι στον πρωθυπουργό, μια διαδικασία που μπορεί να διαρκέσει πολλούς μήνες.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter