«Σηκώνει κεφάλι» η Ιταλία: «Δεν είμαστε ο καλύτερος μαθητής, αλλά δεν δεχόμαστε να μας κάνουν μάθημα»

«Σηκώνει κεφάλι» η Ιταλία: «Δεν είμαστε ο καλύτερος μαθητής, αλλά δεν δεχόμαστε να μας κάνουν μάθημα»

«Είμαστε διατεθειμένοι να λάβουμε υπόψη την πορεία ολοκλήρωσης με πολλαπλά επίπεδα», δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Πάολο Τζεντιλόνι σε παρέμβασή του στη Γερουσία, αναφερόμενος στην μίνι-σύνοδο των Βερσαλλιών και στις επικείμενες συνόδους κορυφής της 10ης Μαρτίου στις Βρυξέλλες και της 25ης Μαρτίου στην Ρώμη.

«Αναγνωρίζεται μια πραγματικότητα, ότι δηλαδή το σύνθημα που αναγράφεται στο μέγαρο της Ένωσης- η Ευρώπη πρέπει να κινηθεί προς μια όλο και μεγαλύτερη ολοκλήρωση- είναι μια προοπτική που μπορεί να βρει πολύ δύσκολα εφαρμογή σε μια Ευρώπη 28 μελών. Δεν πρόκειται για ένα σχέδιο που στρέφεται εναντίον κάποιου, αλλά για μια πραγματικότητα», πρόσθεσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Ρώμης.

Αναφερόμενος στο μεταναστευτικό, ο Τζεντιλόνι υπογράμμισε:

«Το πρόβλημα αυτό δεν το εξαφανίζει ούτε μάγος. Αλλά η παράτυπη μετανάστευση, η οποία είναι τρομερή για όσους μεταναστεύουν, μπορεί να αντικατασταθεί από νόμιμες μεταναστευτικές ροές και οδούς. Αυτός είναι ο στόχος της Ένωσης και ελπίζω να γίνουν περαιτέρω βήματα στις Βρυξέλλες ώστε να βοηθηθεί η Ιταλία, η οποία βρίσκεται στην πρώτη γραμμή και καταβάλλει προσπάθειες».

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter