Σηκώνουν μανίκια στο «Μεγάλο Μήλο» – Το σχέδιο για να απαλλαχθεί η Νέα Υόρκη από τους αρουραίους

Σηκώνουν μανίκια στο «Μεγάλο Μήλο» – Το σχέδιο για να απαλλαχθεί η Νέα Υόρκη από τους αρουραίους

Να εξοντώσουν τους αρουραίους οδηγώντας τους στη λιμοκτονία: Αυτός είναι ο στόχος των αρχών της Νέας Υόρκης, που ανακοίνωσαν σήμερα ένα σχέδιο το οποίο θα εφαρμοστεί σε τρεις συνοικίες που αντιμετωπίζουν ιδιαίτερο πρόβλημα, με βασικό άξονα τη διαχείριση των απορριμμάτων, την κυριότερη πηγή τροφής των εκατομμυρίων τρωκτικών.

Έχοντας κατακλύσει την αμερικανική μεγαλούπολη από τα μέσα του 18ου αιώνα, σήμερα ο αριθμός των αρουραίων υπολογίζεται σε περίπου 2 εκατομμύρια, σύμφωνα με μια έρευνα που δημοσίευσε το 2014 υποψήφιος διδάκτορας του πανεπιστημίου Κολούμπια.

Η δημοτική αρχή θα διαθέσει το ποσό των 32 εκατομμυρίων δολαρίων για τη χρηματοδότηση αυτού του σχεδίου, που θα εφαρμοστεί στις τρεις συνοικίες με το μεγαλύτερο πρόβλημα, δηλαδή στη λεωφόρο Γκραντ Κονκούρς στο Μπρονξ, την περιοχή της Τσαϊνατάουν, το Ιστ Βίλατζ και το Λόουερ Ιστ Σάιντ στο Μανχάταν. Επιπλέον στις συνοικίες Μπάσγουικ και Μπέντφορντ-Στάιβεσαντ στο βορειοδυτικό Μπρούκλιν.

Στόχος είναι να επανεξεταστεί η διαχείριση των απορριμμάτων που αποτελούν σημαντική πηγή για το πολλαπλασιασμό των αρουραίων στην πόλη. Εμπορικά καταστήματα, εστιατόρια, γραφεία ή σπίτια πετούν σε καθημερινή βάση χιλιάδες σακούλες με σκουπίδια που καλύπτουν τα πεζοδρόμια για πολλές ώρες.

Η αποκομιδή των σκουπιδιών ξεκινά συνήθως από τις 06.00 το πρωί τοπική ώρα, ενώ ο νόμος επιτρέπει στους πολίτες να αφήνουν τα απορρίμματά τους μπροστά από τα κτίρια μετά τις 16.00 το απόγευμα της προηγούμενης ημέρας, προσφέροντας στα τρωκτικά τη δυνατότητα να επισκέπτονται ένα «καφεστιατόριο τεσσάρων αστέρων» στο πεζοδρόμιο, εξήγησε η υπεύθυνη των υπηρεσιών καθαριότητας της πόλης, Κάθριν Γκαρσία.

Βάσει του νέου σχεδίου, θα υποβληθεί προς έγκριση ενώπιον του δημοτικού συμβουλίου διάταξη που θα υποχρεώνει τα κτίρια με τουλάχιστον 10 διαμερίσματα να περιμένουν έως τις 04.00 το πρωί για να βγάζουν έξω τα σκουπίδια.

Στις πληγείσες περιοχές, η συχνότητα αποκομιδής των απορριμμάτων θα αυξηθεί, ιδίως στα δημόσια πάρκα όπου οι αρουραίοι βρίσκουν συχνά καταφύγιο.

Επιπλέον, οι αρχές θα εγκαταστήσουν στους δρόμους, από αυτήν την εβδομάδα, 336 κάδους απορριμμάτων με μεταλλική επίστρωση οι οποίοι επομένως θα είναι λιγότερο προσβάσιμοι στους αρουραίους.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο, σε μια συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε, παραδέχθηκε ότι το πρόβλημα με τους αρουραίους συνδέεται με την εικόνα της πόλης κι ότι η κατάσταση δεν «είχε επαρκώς αντιμετωπιστεί έως σήμερα».

Το 2016 ο δήμος της Νέας Υόρκης δέχθηκε 31.362 καταγγελίες σχετικά με τους αρουραίους.

Σύμφωνα με τον Μπιλ ντε Μπλάζιο, το σχέδιο στοχεύει στη μείωση κατά 70% του πληθυσμού των αρουραίων στις τρεις συνοικίες της Νέας Υόρκης με το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter