Σήκωσε το κύπελλο Αφρικής το Καμερούν (Video)

Σήκωσε το κύπελλο Αφρικής το Καμερούν (Video)

Δεκαπέντε ολόκληρα χρόνια έκανε υπομονή το Καμερούν για να γίνει ξανά η κορυφαία ομάδα της Αφρικής.

 Η ομάδα του Ούγκο Μπρόος έκανε τη μεγάλη ανατροπή στον τελικό του Κόπα Άφρικα, που διεξήχθη στο Λιμπρεβίλ της Γκαμπόν, κι ενώ έχανε με 0-1 στο ημίχρονο από την Αίγυπτο, κατάφερε στο δεύτερο μέρος να ανατρέψει τα εις βάρος της δεδομένα και να φτάσει στη μεγάλη νίκη με 2-1.

Από την ομάδα του Καμερούν προέκυψε και ο κορυφαίος της διοργάνωσης και είναι ο Κριστιάν Μπασογκόγκ. Ο 21χρονος άσος πραγματοποίησε εντυπωσιακές εμφανίσεις και κατέκτησε την τιμητική αυτή διάκριση. Να σημειωθεί πως το Καμερούν είχε να αναδείξει κορυφαίο του τουρνουά από το 2002 με τον Ριγκομπέρτ Σονγκ.

Πρόκειται για μια επιτυχία που δικαίωσε την απόφαση του προπονητή της Ούγκο Μπροος να αναμορφώσει την ομάδα του έθνους της Κεντρικής Αφρικής. Ο Βέλγος δέχθηκε σκληρή κριτική από τα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης από τότε που έφτασε τον περασμένο Φεβρουάριο, αφήνοντας εκτός των επιλογών του έμπειρους παίκτες και καλώντας λιγότερο γνωστούς. Ωστόσο, ο Μπροος επιβραβεύτηκε για την τόλμη του και ανανεωμένη ομάδα του, εξασφαλίζοντας το τρόπαιο, όταν ο Βινβσέντ Αμπουμπακάρ, που έφτασε από τον πάγκο, διαμόρφωσε τα δεδομένα της νίκης.

«Όταν ήρθα στο Καμερούν πριν από ένα χρόνο, βρήκα μια ομάδα παικτών που ήταν παλιά και χωρίς κίνητρα», είπε ο Μπροος στους δημοσιογράφους. «Έπρεπε να το αλλάξει αυτό. Οι παίκτες έρχονταν να παίξουν χωρίς ενθουσιασμό, όχι για να παίξει για την εθνική τους ομάδα, αλλά επειδή έπρεπε να είναι εκεί, επειδή ο προπονητής τους κάλεσε,» πρόσθεσε. «Γι ‘αυτό άλλαξα την ομάδα λίγο, έφερα κάποιους νέους παίκτες και νομίζω ότι λειτούργησε . Συζητώντας για εκδίκηση απέναντι στους δημοσιογράφους θα ήταν το πιο ηλίθιο πράγμα που ένας προπονητής θα μπορούσε να κάνει,» πρόσθεσε, όταν ρωτήθηκε αν ήταν ευτυχής που απέδειξε το λάθος τους στα τοπικά μέσα ενημέρωσης. «Δουλεύω για να πάρω τα αποτελέσματα, και είμαι πολύ χαρούμενος που κέρδισα Κύπελλο των Εθνών. Αυτή είναι μια καλή αρχή», είπε. Δεν έχω κανένα πρόβλημα με τον Τύπο αν επικρίνει τους παίκτες μου, αλλά εγώ θέλω απλά , αυτό να γίνεται δίκαια και αντικειμενικά. Ελπίζω ότι τώρα έχουμε κερδίσει το κύπελλο, η σχέση μας με τα μέσα μαζικής ενημέρωσης να βελτιωθεί».

https://www.youtube.com/watch?v=e7Kf_5bHDc8

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter