Σημαντική διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola στην Ελλάδα, στα Corporate Affairs Excellence Awards

Σημαντική διάκριση για την Coca-Cola Τρία Έψιλον και την Coca-Cola στην Ελλάδα, στα Corporate Affairs Excellence Awards

Η συμβολή δύο μεγάλων εταιρειών στην οικονομία και απασχόληση της χώρας μας και η επικοινωνία της, οδήγησαν σε μία σημαντική διάκριση: η Coca-Cola Τρία Έψιλον και η Coca-Cola στην Ελλάδα τιμήθηκαν με το βραβείο «Εταιρικής Επικοινωνίας» στα Corporate Affairs Excellence Awards της Ελληνικής Εταιρείας Διοικήσεως Επιχειρήσεων (ΕΕΔΕ).

H διάκριση αφορά στην προβολή της «αλυσίδας αξίας», της συνεισφοράς που προκύπτει από την τοπική παραγωγή, τη συνεργασία με πάνω από 1.150 Έλληνες παραγωγούς και 4.000 προμηθευτές, καθώς και της διάθεσης των προϊόντων σε περισσότερα από 130.000 τελικά σημεία πώλησης, δημιουργώντας έτσι πολλαπλασιαστικό όφελος και στήριξη στην ανάπτυξη της χώρας.

Συνοπτικά, σύμφωνα με τη μελέτη, η προστιθέμενη αξία της δραστηριότητας των δύο εταιρειών ισοδυναμεί με το 0,5% του ΑΕΠ. Το ποσοστό αυτό αποκτά ακόμα μεγαλύτερη αξία, αν αναλογιστεί κανείς ότι για κάθε €1 άμεσης προστιθέμενης αξίας, δημιουργούνται €7 στην ελληνική οικονομία, ενώ οι άμεσες και έμμεσες θέσεις εργασίας που υποστηρίζονται, ανέρχονται σε 21.300, με κάθε άμεση θέση εργασίας να υποστηρίζει άλλες 11 έμμεσες θέσεις στην ελληνική οικονομία.

Η επικοινωνία της «αλυσίδας αξίας» βασίστηκε στην ειδική μελέτη, η οποία εκπονήθηκε για λογαριασμό των δύο εταιρειών, από την ανεξάρτητη συμβουλευτική εταιρεία Steward Redqueen και τον ειδικό επιστημονικό της συνεργάτη, καθηγητή Ethan Kapstein. Η «αλυσίδα αξίας» παρουσιάσθηκε από τον καθηγητή Kapstein και υποστηρίχθηκε από ολοκληρωμένη επικοινωνιακή καμπάνια, σε έντυπα και ψηφιακά μέσα, αλλά και σε φορείς, συνεργάτες, προμηθευτές, και φυσικά στους εργαζόμενους και συνεργάτες των δύο εταιρειών.

Μάθετε περισσότερα για το κοινωνικο-οικονομικό αποτύπωμα της Coca-Cola Τρία Έψιλον και της Coca-Cola Hellas εδώ.

Σχετικά με την Coca-Cola Τρία Έψιλον: Με παραγωγική και εμπορική δραστηριότητα στην ελληνική αγορά εδώ και 48 χρόνια, η Coca-Cola Τρία Έψιλον, μέλος του Ομίλου Coca-Cola HBC, αποτελεί τη μεγαλύτερη εταιρία μη αλκοολούχων ποτών στην Ελλάδα. Μέσω ενός δικτύου εγκαταστάσεων σε όλη την Ελλάδα που περιλαμβάνει 25 γραμμές παραγωγής και μονάδες διανομής, παράγει και εμπορεύεται τόσο τα προϊόντα της The Coca-Cola Company (Coca-Cola, Fanta, Sprite, Powerade, Nestea, illyissimo και τα mixers Schweppes), όσο και τα προϊόντα που έχει αναπτύξει ως εταιρεία (Amita, Frulite, και το Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ), ενώ επίσης διανέμει τα snacks TSAKIRIS, τα ενεργειακά ποτά Monster και τον καφέ Lavazza. Η Coca-Cola Τρία Έψιλον προσφέρει επίσης ένα ολοκληρωμένο χαρτοφυλάκιο αλκοολούχων ποτών, που περιλαμβάνει προϊόντα των οίκων Edrington, Ισιδώρου Αρβανίτου, Brown-Forman και Gruppo Campari.Μάθετε περισσότερα στο gr.coca-colahellenic.com και στο: facebook.com/CocaCola3E

Σχετικά με την The Coca-Cola Company: Η The Coca-Cola Company (NYSE:KO) είναι η μεγαλύτερη εταιρεία μη αλκοολούχων ποτών στον κόσμο, με περισσότερα από 500, ανθρακούχα ή μη, εμπορικά σήματα και περισσότερες από 3.900 επιλογές προϊόντων. Μαζί με την Coca-Cola, ένα από τα πιο πολύτιμα και αναγνωρίσιμα εμπορικά σήματα στον κόσμο, η The Coca-Cola Company εμπορεύεται 21 brands, αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων 19 είναι διαθέσιμα σε επιλογές με μειωμένες, χαμηλές ή και καθόλου θερμίδες. Το χαρτοφυλάκιο της The Coca-Cola Company περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τα brands Diet Coke, Coca-Cola Zero, Fanta, Sprite, Dasani, vitaminwater, Powerade, Minute Maid, Simply, Del Valle, Georgia και Gold Peak. Μέσω του μεγαλύτερου συστήματος διανομής στον κόσμο, αποτελεί τον No. 1 προμηθευτή σε όλες τις κατηγορίες μη αλκοολούχων ποτών, ανθρακούχων ή μη. Καταναλωτές σε περισσότερες από 200 χώρες απολαμβάνουν τα προϊόντα της, περισσότερες από 1,9 δισ. φορές την ημέρα.

Διατηρώντας τη δέσμευσή της για διαμόρφωση βιώσιμων κοινωνιών, η The Coca-Cola Company επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες που μειώνουν το περιβαλλοντικό της αποτύπωμα, δημιουργούν ένα ασφαλές, χωρίς αποκλεισμούς περιβάλλον εργασίας για τους εργαζομένους της και ενισχύουν την οικονομική ανάπτυξη των κοινωνιών στις οποίες δραστηριοποιείται. Σε συνεργασία με τους κατά τόπους εμφιαλωτές της, η The Coca-Cola Company βρίσκεται ανάμεσα στους 10 κορυφαίους εργοδότες παγκοσμίως, με περισσότερους από 700.000 συνεργάτες.

Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφτείτε το Coca-Cola Journey στο www.coca-colacompany.com, ακολουθήστε μας στο Twitter στο twitter.com/CocaColaCo, επισκεφτείτε το blog Coca Cola Unbottled στο www.coca-colablog.com ή βρείτε μας στο Linkedin, στο www.linkedin.com/company/the-coca-cola-company

Σχετικά με το The Coca-Cola Foundation: Το The Coca-Cola Foundation είναι το παγκόσμιο φιλανθρωπικό Ίδρυμα της The Coca-Cola Company. Από την ίδρυσή του, το 1984, το Ίδρυμα έχει διαθέσει περισσότερα από 990 εκατομμύρια δολάρια σε δωρεές για την υποστήριξη βιώσιμων κοινωνικών πρωτοβουλιών σε όλο τον κόσμο. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το The Coca-Cola Foundation, επισκεφθείτε τη διεύθυνση: www.coca-colacompany.com/our-company/the-coca-cola-foundation. 

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter