Σήμερα αποφασίζει το Συμβούλιο των Φυλακών για τον Βασίλη Δημάκη – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας

Σήμερα αποφασίζει το Συμβούλιο των Φυλακών για τον Βασίλη Δημάκη – Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του απεργού πείνας και δίψας

Στις φυλακές Κορυδαλλού συνεδριάζει το υπηρεσιακό Συμβούλιο για να αποφασίσει επί του αιτήματος του Βασίλη Δημάκη να του χορηγούνται εκπαιδευτικές άδειες για να ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Πολιτικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. 

Έξω από τις φυλακές βρίσκεται ομάδα φοιτητών και πολιτικών φορέων και της εξωκοινοβουλευτικής αριστεράς, που συμπαραστέκονται στον απεργό πείνας και δίψας.

Ο 38χρονος βρίσκεται στο νοσοκομείο κρατουμένων, όπου από τις 14/3 βρίσκεται σε απεργία πείνας, ενώ πριν από μία εβδομάδα ανακοίνωσε ότι προχωράει και σε απεργία δίψας, με την κατάσταση της υγείας του να είναι κρίσιμη.

Να σημειωθεί ότι ο Βασίλης Δημάκης έχει ήδη κλείσει 27 μέρες χωρίς τροφή, ενώ η σημερινή μέρα είναι έβδομη χωρίς νερό.

Ο 38χρονος διαμαρτύρεται για την άρνηση του Συμβουλίου των Φυλακών να του επιτρέψει να παρακολουθεί με “βραχιολάκι” τα μαθήματά του στο Πολιτικό της Νομικής Σχολής Αθήνας.

Το αίτημα του έχει απορριφθεί τρεις φορές από το τριμελές πειθαρχικό συμβούλιο των Φυλακών Κορυδαλλού, ενώ σήμερα, αναμένεται η απάντηση του Δικαστηρίου Εκτέλεσης Ποινών Πειραιά για το θέμα.

Διαβάστε ακόμη: Σε κρίσιμη κατάσταση η υγεία του Βασίλη Δημάκη – Τι λέει σε επιστολή που δημοσίευσε

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter