Σήμερα η απόφαση για προανακριτική για το Novartis-Gate – Τσίπρας: Δεν υπάρχει πατριωτισμός των off shore

Σήμερα η απόφαση για προανακριτική για το Novartis-Gate – Τσίπρας: Δεν υπάρχει πατριωτισμός των off shore

Συνεδριάζει σήμερα στο γραφείο του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στη Βουλή το Πολιτικό Συμβούλιο του ΣΥΡΙΖΑ όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να αποφασιστεί η σύσταση προανακριτικής επιτροπής στη Βουλή για το σκάνδαλο Novartis.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, πρόθεση της κυβέρνησης είναι οι εργασίες της Επιτροπής να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι το καλοκαίρι ενώ κατηγορηματική είναι η στάση της κυβερνητικής πλειοψηφίας στο θέμα της κατάθεσης των μαρτύρων στην Επιτροπή, κάτι που ζήτησε η Αντιπολίτευση.

Όπως λέει στο Documentonews.gr κορυφαίο κυβερνητικό στέλεχος οι μάρτυρες είναι απολύτως προστατευμένοι αφού ακόμη και από τις καταθέσεις τους αφαιρέθηκαν τα σημεία εκείνα που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στην αποκάλυψη της ταυτότητάς τους και γι αυτό εξάλλου πείστηκαν να καταθέσουν.

«Όποιος αμφισβητεί τις καταθέσεις τους αμφισβητεί την ανεξαρτησία της Ελληνικής Δικαιοσύνης», καταλήγει το εν λόγω στέλεχος.

Στη σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να συζητηθούν και οι εξελίξεις στο θέμα της ονοματοδοσίας της πΓΔΜ με τον πρωθυπουργό του γειτονικού κράτους Ζ. Ζάεφ να δηλώνει χθες ότι η χώρα του είναι έτοιμη να δεχθεί έναν γεωγραφικό προσδιορισμό στην ονομασία.

Επιπροσθέτως θα συζητηθεί και η έξοδος στις αγορές με το 7ετές ομόλογο, η οποία αναβλήθηκε μέχρι να εξομαλυνθεί η κατάσταση στο αμερικανικό και στα διεθνή χρηματιστήρια.

Ρελανς Τσίπρα για Novartis με Στεφανόπουλο

Την ίδια ώρα ο πρωθυπουργός Αλεξης Τσίπρας έστειλε χθες ένα σαφές μήνυμα για το πως η Κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις εξελίξεις στο θέμα της Novartis μιλώντας στο 9ο Αναπτυξιακό Συνέδριο για την Παραγωγική Ανασυγκρότηση στην Πάτρα.

«Αν χρειάζεται σήμερα, τώρα, κάτι η πατρίδα απ’ όλους μας, μέχρι και από τον τελευταίο Έλληνα, αυτό είναι ένας σύγχρονος, αποφασιστικός, ανυποχώρητος, πατριωτισμός. Ένας πατριωτισμός που απαντά στη δύσκολη συγκυρία όχι με όρους εμπρηστικής ρητορείας, αλλά με όρους καθημερινής αρετής» ήταν η αιχμή του πρωθυπουργού με αφορμή τις πρόσφατες εξελίξεις.

Μάλιστα διόλου τυχαία ο Α. Τσίπρας χρησιμοποίησε μια παλαιότερη αναφορά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας και κορυφαίου στελέχους της ΝΔ Κωστή Στεφανόπουλου σύμφωνα με την οποία: «Ούτε λόγος βέβαια για πατριωτισμό και τιμή για όσους παραβαίνουν τον νόμο και παραβιάζουν τη συνείδησή τους, ζητώντας και λαμβάνοντας ωφελήματα που δεν δικαιούνται. Υπάρχει τεράστια διαφορά στάσης απέναντι στην πατρίδα, όση μεταξύ ήθους και πανουργίας, μεταξύ αυτού που προσφέρει στο κοινωνικό σύνολο από τη θέση που κατέχει, και αυτού που την εκμεταλλεύεται για το δικό του συμφέρον. Ο πρώτος είναι άξιος κάθε σεβασμού, ο δεύτερος πρέπει να υφίσταται αυστηρές κυρώσεις και τη βαθιά περιφρόνησή μας.»

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter