Σημίτης: Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα

Σημίτης: Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα

Με τις μεταρρυθμίσεις, ως πρόταγμα, και την επισήμανση ότι η νέα παράταξη «δεν θα πρέπει να είναι άθροισμα μηχανισμών, ή πεδίο φιλοδοξιών κάποιων ομάδων», απευθύνθηκε στους συνέδρους του Κινήματος Αλλαγής ο πρώην πρωθυπουργός, Κώστας Σημίτης.

Και προσέθεσε με νόημα ότι ο νέος φορέας δεν δημιουργήθηκε «για να μοιράσει πόστα, εξουσίες ή να ικανοποιήσει προσωπικές φιλοδοξίες», αλλά για να γίνει ένα ρεύμα ανανέωσης.

Ο κ. Σημίτης δήλωσε ότι «μεταρρύθμιση σημαίνει μάχη, γιατί η κάθε μεταρρύθμιση θίγει προνόμια και πελατειακές σχέσεις» και σημείωσε ότι το έργο που έχουν μπροστά τους είναι δύσκολο, «αξίζει όμως να το προσπαθήσουμε», όπως είπε. Ξεκαθάρισε, πάντως, ότι η παράταξη πρέπει να είναι απόλυτα ειλικρινής στην επικοινωνία της με τους πολίτες. «Τα μνημόνια δεν σκίζονται σε μια μέρα», επεσήμανε ο πρώην πρωθυπουργός, σε μία σαφή αιχμή για τις παλιές δεσμεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ, και δεν δίστασε να παραδεχτεί ότι, στο μέλλον, «η κάθε κυβερνητική πολιτική θα συγκαθορίζεται από τις συμφωνίες που ήδη υπάρχουν με την ΕΕ και τις υποχρεώσεις στους δανειστές»

Για το Κίνημα Αλλαγής, παρέπεμψε ενδεικτικά στον πρώην στενό του συνεργάτη, Νίκο Αλιβιζάτο, ως προς την επιτυχή συμβολή του στη διαδικασία εκλογής επικεφαλής τού φορέα και τόνισε ότι πρέπει να προσελκυστούν πρόσωπα ικανά που θα ενισχύσουν τη δυναμική της αλλαγής. Γι’ αυτό, όπως είπε, θα πρέπει να υπάρχουν ανοιχτές διαδικασίες και εύκολα προσβάσιμες, ώστε να κινητοποιηθούν «οι πολλοί», που αισθάνονται την ανάγκη μιας νέας έκφρασης και την απελευθέρωση «από εντολές μηχανισμών και στενόμυαλες κομματικές πειθαρχίες». Και κατέληξε ότι το Κίνημα, που επιδιώκει μια κοινωνία με αυξανόμενη κοινωνική αλληλεγγύη, πρέπει να πιάσει τον παλμό της νέας εποχής και να ανοίξει αξιόπιστες προοπτικές.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter