Διαβάστε στο Documento

Documento Newspaper

Σικάγο: Κατηγόριες για χρήση συστηματικής και υπέρμετρης βίας από την αστυνομία

Σύμφωνα με μια έκθεση που δημοσίευσε η ομοσπονδιακή κυβέρνηση στο Σικάγο, η αστυνομία έκανε συστηματικά χρήση υπέρμετρης βίας, επέτρεψε τις διακρίσεις και συχνά τηρούσε έναν «κώδικα σιωπής» μεταξύ των αστυνομικών προκειμένου να αποτρέψει την διεξαγωγή ερευνών για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Η έκθεση έκτασης 161 σελίδων, την οποία συνέταξε το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ, περιγράφει λεπτομερώς την έρευνα διάρκειας 13 μηνών για τον σεβασμό των ατομικών δικαιωμάτων στην αστυνομική διεύθυνση του Σικάγο.

Η έρευνα ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2015 έπειτα από πολυήμερες διαμαρτυρίες που ξέσπασαν μετά την δημοσίευση ενός βίντεο που κατέγραφε την δολοφονία ενός Αφροαμερικανού εφήβου, του Λάκουαν Μακντόναλντ, από έναν λευκό αστυνομικό, τον Τζέισον Βαν Ντάικ.

«Μία από τις βασικότερες προτεραιότητές μου ως υπουργός Δικαιοσύνης ήταν να εγγυηθώ ότι κάθε Αμερικανός πολίτης απολαμβάνει την προστασία της αστυνομίας, που είναι έννομη, γρήγορη και διαφανής» είπε η υπουργός Δικαιοσύνης Λορέτα Λιντς σε μια συνέντευξη τύπου που παραχώρησε.

«Δυστυχώς, η ενδελεχής έρευνά μας στην αστυνομία του Σικάγο βρήκε ότι πάρα πολλοί κάτοικοι αυτής της περήφανης πόλης δεν έλαβαν αυτού του είδους την αστυνομική προστασία».

Σχόλια

Το Documento σέβεται όλες τις απόψεις, οι οποίες ωστόσο απηχούν αποκλειστικά και μόνον τη γνώμη των χρηστών. Διατηρούμε το δικαίωμά μας να μην αναρτούμε υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Χρήστες που δεν σέβονται αυτούς τους κανόνες θα αποκλείονται.