Σκα Κέλλερ: «Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής απέναντι στο ελληνικό χρέος»

Σκα Κέλλερ: «Χρειάζεται αλλαγή πολιτικής απέναντι στο ελληνικό χρέος»

«Ζούμε σε κρίσιμους καιρούς για την Ευρώπη, ειδικά μετά το Brexit» υπογράμμισε σε συνέντευξη Τύπου η Σκα Κέλλερ, συμπρόεδρος της ομάδας των Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, επ’ ευκαιρία της επίσκεψης ευρωβουλευτών, μελών της ομάδας των Πρασίνων που πραγματοποιούν επίσκεψη στη χώρα μας.

Η Σκα Κέλλερ έκανε αναφορά στα προβλήματα της Ελλάδας, και πέραν του προσφυγικού, λέγοντας χαρακτηριστικά:«Έχουμε έλθει εδώ σε μία εποχή όπου η β’ αξιολόγηση δίνει ένα θετικό μήνυμα, μια σταθερότητα και ηρεμία» και πρόσθεσε ότι «τόσο το ΔΝΤ όσο και κράτη-μέλη της ΕΕ πιέζουν συνεχώς την Ελλάδα για νέα μέτρα, κάτι που δεν μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η κ. Κέλλερ υπογράμμισε ότι μπροστά σε κρίσιμες στιγμές για την ΕΕ και λίγο πριν τις Γαλλικές και Γερμανικές εκλογές οι Πράσινοι πιστεύουν ότι πρέπει να αλλάξει η πολιτική της ΕΕ κυρίως απέναντι στην Ελλάδα τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «χρειάζεται αλλαγή πολιτικής κυρίως απέναντι στο ελληνικό χρέος». Επίσης, η Σκα Κέλλερ τάχθηκε υπέρ της κοινωνικής συνοχής των κρατών-μελλών της ΕΕ με έντονα στοιχεία οικολογίας και υπεραμύνθηκε της ΕΕ λέγοντας ότι «στις μέρες μας ακόμα και αν δεν υπήρχε η ΕΕ θα έπρεπε να την εφεύρουμε». Ερωτηθείσα για την άποψη των Πρασίνων για την Ευρώπη δύο ταχυτήτων τόνισε ότι «δεν θα επιτρέψουμε την Ευρώπη του Βορά και του Νότου».

Κάνοντας εκτενή αναφορά στο πρόβλημα της Ελλάδος για το χρέος και τα πρωτογενή πλεονάσματα η κ. Κέλλερ υπογράμμισε ότι «πρέπει τα κράτη-μέλη να ασχοληθούν επισταμένα και γρήγορα με το χρέος της Ελλάδας» και υποστήριξε ότι «το πρόβλημα βρίσκεται στο Βερολίνο καθώς τόσο ο κ. Σόϊμπλε όσο και το ΔΝΤ δεν βλέπουν ότι πρέπει να υπάρξει ανάπτυξη και επενδύσεις στη χώρα». Η ίδια τελείωσε την ομιλία της λέγοντας ότι «πρέπει να δοθεί ανάσα στην Ελλάδα».

Με τη σειρά της η Ολλανδή ευρωβουλευτής της Ομάδας Πρασίνων/Ελεύθερης Συμμαχίας και μέλος της επιτροπής Πολιτικών Ελευθεριών, Δικαιοσύνης και Εσωτερικών υποθέσεων Judith Sargentini, αναφέρθηκε στο προφυγικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει σήμερα η ΕΕ και η Ελλάδα και υπογράμμισε ότι «η Ελλάδα δεν έχει δεχθεί την αλληλλεγύη που απαιτείται για αυτό το μεγάλο πρόβλημα» και σημείωσε επίσης ότι «ενώ το αρχικό σχέδιο ήταν να υπάρξει γρήγορη μετεγκατάσταση αυτό δυστυχώς δεν εφαρμόζεται».

Τέλος, ο συνεπρόσωπος των Οικολόγων Πρασίνων, Κώστας Διάκος υποστήριξε ότι «πρέπει να ξαναδούμε το φαινόμενο των μνημονίων και των δανειστών που προσβάλλουν την εθνική μας υπόσταση» και πρότεινε ότι η χώρα πρέπει να κινηθεί σε δύο άξονες:« Στην εθνική ομοψυχία και σε βαθιές θεσμικές αλλαγές». Ο κ. Διάκος υποστήριξε ότι «υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις που συντάσσονται με τους δανειστές» και είπε χαρακτηριστικά ότι οι Οικονόλοι/Πράσινοι πήραν το ρίσκο και μαζί το πολιτικό κόστος και κατέβηκαν με τον ΣΥΡΙΖα γιατί πιστεύουν στην εθνική ομοψυχία.Τελειώνοντας την τοποθέτησή του ο Κώστας Διάκος σημείωσε ότι «η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη και πρέπει να μείνει στην Ευρώπη».

(Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ)

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter