Σκάνδαλο Βατοπεδίου: «Αιδώς Αργείοι»

Σκάνδαλο Βατοπεδίου: «Αιδώς Αργείοι»

Το σκάνδαλο του Βατοπεδίου που σχεδιάστηκε και εκτελέστηκε με συνέπεια από την Κυβέρνηση του Κώστα Καραμανλή, έχει καταγραφεί στη συνείδηση της πλειοψηφίας των Ελλήνων πολιτών ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικοοικονομικά σκάνδαλα μεταπολεμικά.

Ακόμη και ο ίδιος ο πρώην Πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής, σε ανύποπτο χρόνο, έχει αναγνωρίσει το Βατοπέδι ως σκάνδαλο. Συγκεκριμένα, στην Ομιλία του στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ όταν ξέσπασε το σκάνδαλο του Βατοπεδίου το 2008, ανέφερε μεταξύ άλλων:

“….. Αναλαμβάνουμε το μερίδιο των ευθυνών μας, γνωρίζω ότι από όσα σκανδαλώδη έγιναν στο Βατοπέδι οι πολίτες έχουν πληγωθεί, η κυβέρνηση έχει αντικειμενική πολιτική ευθύνη για κάθε ζήτημα που πληγώνει τους πολίτες. Αναλαμβάνω με ευθύτητα το μερίδιο των ευθυνών που μας αναλογεί. ……..”

Το ίδιο κατέθεσε και ο πρώην Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας Γεώργιος Προβόπουλος κατά την εξέτασή του στην Προανακριτική Επιτροπή Βατοπεδίου της Βουλής στις 31.8.2010, όπου ανέφερε ότι η υπόθεση του Βατοπεδίου «όζει» όταν του υποβλήθηκε σχετικό ερώτημα. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Προβόπουλος είχε διετελέσει Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλων Βατοπεδίου “ΜΑΞΙΜΟΣ ΓΡΑΙΚΟΣ”, γεγονός που αποκτά ιδιαίτερη αξία η μαρτυρία του.

Η υπόθεση του Βατοπεδίου κρίθηκε ως σκάνδαλο και τελεσίδικα με την αριθ. 197/2015 Δικαστική Απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κομοτηνής, με την οποία κρίθηκε ότι η λίμνη – λιμνοθάλασσα Βιστωνίδας και οι παραλίμνιες εκτάσεις ανήκουν στην κυριότητα του ελληνικού δημοσίου και όχι στην κυριότητα της Μονής Βατοπεδίου, ώστε να αποτελούν αντικείμενο ανταλλαγής με άλλα ακίνητα «φιλέτα» του ελληνικού δημοσίου, όπως έκαναν «ελαφρά τη καρδία» οι Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή.

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που απεμπόλησαν τα δικαιώματα του ελληνικού δημοσίου επί της λίμνης Βιστωνίδας, ακόμη και όταν αυτά είχαν κριθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου από τη Διάσκεψη των Δικαστών του Πρωτοδικείου Ξάνθης. Άλλωστε τιμωρήθηκε πειθαρχικά τότε η Πρόεδρος του Δικαστηρίου (που μειοψήφισε) επειδή ενημέρωσε τη Μονή να προλάβει τις συνέπειες και επειδή καθυστέρησε την έκδοση της Απόφασης μέχρι να “δράσει” η κυβέρνηση.

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που αποχαρακτήριζαν εν μια νυκτί ακίνητα εντός δασών ή δασικών εκτάσεων, εντός αρχαιολογικών χώρων ή σε αιγιαλό και παραλία και παραχωρούνταν στη συνέχεια ως άρτια και οικοδομήσιμα στη Μονή.

Υπουργός της κυβέρνησης ήταν αυτός που ανασχηματίστηκε – αποπέμφθηκε από την κυβέρνηση Καραμανλή επειδή ήθελε να μεταστεγάσει τις υπηρεσίες του Υπουργείου του στο Ολυμπιακό Ακίνητο, προκειμένου να «διευκολυνθεί» η παραχώρηση του ακινήτου στη Μονή, η οποία στη συνέχεια το μοσχοπούλησε στον επιχειρηματία Πολέμη έναντι του ποσού των 50 εκατ. ευρώ;

Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή ήταν αυτοί που διαδραμάτισαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου, την ίδια στιγμή που οι ίδιοι «νόμιμα και ηθικά» έστηναν offshore εταιρείες διάγοντας προκλητικό πολυτελή βίο σε επαύλεις και κότερα.

Όλοι οι παραπάνω τις τελευταίες μέρες αισθάνονται «δικαιωμένοι» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. «Δικαιωμένος» ο Κ. Καραμανλής, «δικαιωμένοι» οι εμπλεκόμενοι με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου Υπουργοί του, «δικαιωμένη» και η ΝΔ.

Αιδώς Αργείοι!!!!!!

Αλήθεια, για ποιό πράγμα αισθάνονται «δικαιωμένοι» ;

Για την επί των ημερών τους παραίτηση του ελληνικού δημοσίου από κερδισμένη δίκη που επικύρωνε την κυριότητά του στη λίμνη Βιστωνίδα και στις παραλίμνιες εκτάσεις ;

Για τις παράνομες ανταλλαγές – παραχωρήσεις στη Μονή των πιο σημαντικών και καλύτερων ακινήτων – “φιλέτων” του ελληνικού δημοσίου στο Πανόραμα Θεσσαλονίκης, στο Ολυμπιακό χωριό, στις παραθαλάσσιες περιοχές της Χαλκιδικής, της Καβάλας, του Γραμματικού Αττικής κ.ο.κ. ;

Για τη μετατροπή της Μονής Βατοπεδίου από οίκο του θεού σε επενδυτικό και χρηματιστηριακό οίκο;

Ή για την επιβολή πιέσεων, αυθαιρεσιών και παρανομιών, καθώς και εκμαυλισμό υπαλλήλων και δημόσιων λειτουργών ;

Με την πρόσφατη δικαστική απόφαση του Εφετείου Αθηνών αθωώθηκαν οι τελευταίοι, όχι οι Υπουργοί της κυβέρνησης Καραμανλή που παραπέμφθηκαν στο Ειδικό Δικαστήριο από την Ολομέλεια της Βουλής το 2010.

Τους Υπουργούς αυτούς είχε «προλάβει» να τους «αθωώσει» ο ίδιος ο Κ. Καραμανλής με το εσπευσμένο κλείσιμο των εργασιών της Ολομέλειας της Βουλής στις 9.5.2009, ώστε με το πέρας της δεύτερης Συνόδου εκείνης της Κοινοβουλευτικής Περιόδου (ΙΒ’) να παραγραφούν τα αδικήματα των μελών των κυβερνήσεών του που ενεπλάκησαν, με τον ένα ή άλλο τρόπο, στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου.

Αντί λοιπόν ο Κ. Καραμανλής και όλοι οι παραπάνω εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του Βατοπεδίου με σεμνότητα να σιγήσουν και να σιωπήσουν με την ελπίδα κάποια στιγμή να ξεχαστούν οι ανομίες τους, επέλεξαν την οδό της πρόκλησης και των πανηγυρισμών. Οποίο Θράσος!!!! Οποία φαυλότης και αμετροέπεια!!!! Αιδώς Αργείοι ξανά!!!!

Εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το …… «Βούδα».

Όχι κ. Καραμανλή!!! Όχι κκ πρώην Υπουργίσκοι της κυβέρνησής του!!! Δεν πρέπει να αισθάνεστε «δικαιωμένοι» και «περήφανοι» για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε!!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε όλοι εμείς που πρωταγωνιστήσαμε στην αποκάλυψη και διερεύνηση του τεράστιου αυτού σκανδάλου της Μονής Βατοπεδίου από την Κυβέρνηση Καραμανλή!!!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που φέραμε με μεθοδικότητα και επιμονή στο φως όλα τα στοιχεία και ακυρώσαμε τα αμαρτωλά σχέδιά σας.

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που συμβάλαμε ώστε η κυριότητα της λίμνης και των παραλίμνιων εκτάσεων Βιστωνίδας να επικυρωθεί υπέρ του ελληνικού δημοσίου. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε εσείς που απεμπολήσατε υπέρ της Μονής αυτό το δικαίωμα του ελληνικού δημοσίου.

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που αποτρέψαμε την απώλεια των καλύτερων ακινήτων του δημοσίου, που συμβάλαμε ώστε να ακυρωθεί η παραχώρησή τους στη Μονή και να επανακτήσει το κράτος αυτά τα ακίνητα “φιλέτα” η αξία των οποίων αποτιμάται σε εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Ντροπή πρέπει να αισθάνεστε εσείς που τα δωρίσατε στη Μονή, λες και ήταν η περιουσία του πατέρα σας!!!

Δικαιωμένοι αισθανόμαστε εμείς που στην Εξεταστική και στην Προανακριτική Επιτροπή για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου διερευνήσαμε και αναδείξαμε μια σειρά παράπλευρων σκανδάλων (MARFIN, TORCASSO, IRF, RASSADEL, MADEUS κλπ), τα περισσότερα των οποίων έχουν πάρει το δρόμο τους στη Δικαιοσύνη και έχουν ασκηθεί οι προβλεπόμενες ποινικές διώξεις, ενώ ακόμη και για τους αθωωθέντες υπαλλήλους και λειτουργούς εκκρεμούν αδικήματα (υπεξαιρέσεις, ψευδορκίες, πλαστογραφίες κ.ά.) τα οποία δεν συνδέονται με το στενό πυρήνα του σκάνδαλου του Βατοπεδίου και ελπίζουμε ότι σύντομα θα πάρουν και αυτές οι υποθέσεις το δρόμο τους στη Δικαιοσύνη.

Σ’ αυτά αναμένουμε απαντήσεις κ. Καραμανλή και όχι στις άναρθρες διθυραμβικές κραυγές των προηγουμένων ημερών.

Αναμένουμε ευθέως τις απαντήσεις σας και όχι μέσω κύκλων όπως μας είχατε συνηθίσει τα τελευταία οκτώ χρόνια της αφωνίας και της αδικαιολόγητης απουσίας σας από το δημόσιο διάλογο, σε μια πολύ επώδυνη εποχή για τους πολίτες και τη χώρα (εάν βέβαια το θυμάστε ή το κατανοείτε αυτό)!!!

Ο Δημήτρης Τσιρώνης είναι πρώην βουλευτής, πρόεδρος Προανακριτικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010, μέλος Εξεταστικής Επιτροπής Βατοπεδίου 2010

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter