Σκάνδαλο Ντυνάν: Το «εμπιστευτικό» σύμφωνο Άδωνι για την πώληση του νοσοκομείου

Σκάνδαλο Ντυνάν: Το «εμπιστευτικό» σύμφωνο Άδωνι για την πώληση του νοσοκομείου

Με φόντο την εξεταστική επιτροπή για την υγεία, έρχεται στο φως τριμερές σύμφωνο με ρήτρα εμπιστευτικότητας, το οποίο συντάχθηκε στις 28 Μαρτίου 2014, με την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη, το οποίο περιλαμβάνεται στη δικογραφία για το ξεπούλημα του Νοσοκομείου. 

Όπως αναφέρει το avgi.gr, το μυστικό μνημόνιο κατανόησης, που φέρει την υπογραφή του Άδωνι Γεωργιάδη, τότε υπουργού Υγείας, δεν πρωτοκολλήθηκε ποτέ, και αφορούσε τη μεθόδευση για την πώληση του Ντυνάν σε θυγατρική της Τράπεζας Πειραιώς.

Οι άλλοι δύο υπογράφοντες είναι το Νοσοκομείο Ντυνάν και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία και αγόρασε το νοσοκομείο μέσω θυγατρικής της.

Το εν λόγω έγγραφο αναφέρεται, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, στη δικογραφία που έχει σχηματίσει ο εισαγγελέας Αντώνης Ελευθεριανός, φαίνεται να μην έχει καν πρωτοκολληθεί και η Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία θα πρέπει να το αναζητήσει είτε από τον Άδ. Γεωργιάδη είτε από τους άλλους συνυπογράφοντες.

Ζήτησε να μην πρωτοκολληθεί;

Το ενδιαφέρον είναι ότι το σύμφωνο όχι μόνο έχει ρήτρα εμπιστευτικότητας, αλλά, σύμφωνα με παλιότερο έγγραφο του Δ.Σ. του Ντυνάν, φέρεται να μην πρωτοκολλήθηκε με απαίτηση Γεωργιάδη!

Ο προφυλακισμένος σήμερα πρώην πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και του Ιδρύματος Ντυνάν Ανδρέας Μαρτίνης ισχυρίζεται ότι στο μυστικό σύμφωνο περιγράφεται η διαδικασία με την οποία θα γινόταν η εκποίηση του Ντυνάν – κάτι που έγινε στις 26 Σεπτεμβρίου 2014.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίμαχο σύμφωνο έχει ζητηθεί από την Εξεταστική Επιτροπή για την Υγεία, η οποία συνεδριάζει σήμερα, αλλά είναι άγνωστο αν έχει σταλεί. Σε αυτή την περίπτωση, η Εξεταστική μπορεί να το αναζητήσει ακόμη κι αν μετέλθει των μεθόδων της ανακριτικής αρχής. Πάντως, η Επιτροπή είναι σε συνεννόηση με τη διοίκηση του Ντυνάν αλλά και τον εισαγγελέα Ελευθεριανό για την αποστολή όλων των εγγράφων.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter