Σκληρές εικόνες και άγριοι ξυλοδαρμοί ΜΑΤ σε αντιφασίστες στη Μοντένα της Ιταλίας (Video)

Σκληρές εικόνες και άγριοι ξυλοδαρμοί ΜΑΤ σε αντιφασίστες στη Μοντένα της Ιταλίας (Video)

Η ιταλική αστυνομία συγκρούστηκε με αντιφασίστες διαδηλωτές που οργάνωσαν συγκέντρωση διαμαρτυρόμενοι κατά ακροδεξιών ομάδων που έκαναν τη δική τους συγκέντρωση στην ιταλική πόλη Moντένα. Οι συγκρούσεις ήταν βίαιες καθώς βίντεο δείχνει ότι αστυνομικούς να χτυπούν διαδηλωτές που βρίσκονταν στο έδαφος.

Το περιστατικό έγινε την Παρασκευή το βράδυ. Μια τοπική ακροδεξιά ομάδα με την ονομασία Defend Modena διοργάνωσε συγκέντρωση στο κέντρο της πόλης για να διαμαρτυρηθεί εναντίον του Jus soli, που αποτελεί μια νομική αρχή που επιτρέπει σε όποιον γεννηθεί στην επικράτεια ενός κράτους να αποκτήσει την ιθαγένειά του. Η Ιταλία δεν χρησιμοποιεί αυτή την αρχή για τη χορήγηση της ιθαγένειας, αλλά οι τοπικοί νομοθέτες στη Μοντένα έχουν συζητήσει τη δυνατότητα εισαγωγής της.

Η διαμαρτυρία των ακροδεξιών ώθησε τοπικές οργανώσεις και συλλογικότητες αντιφασιστών να διοργανώσουν έως και τέσσερις αντίθετες διαμαρτυρίες την ίδια ημέρα. Ενώ οι περισσότερες από αυτές ήταν ειρηνικές, καταλήξαμε σε διαμάχες μεταξύ των διαδηλωτών και της αστυνομίας.

Ετικέτες

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter