Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε Σόιμπλε: «Να μη ρίχνει αλλού τις ιστορικές ευθύνες του»

Σκληρή απάντηση Μαξίμου σε Σόιμπλε: «Να μη ρίχνει αλλού τις ιστορικές ευθύνες του»

Την έντονη αντίδραση του Μαξίμου προκάλεσαν οι δηλώσεις Σόιμπλε με τις οποίες επιχειρεί να αποτινάξει τις προσωπικές του ευθύνες, επιτιθέμενος στην κυβέρνηση, για την κατάσταση στη χώρα μας.

Όπως αναφέρει ο ανταποκριτής της ΕΡΤ στο Βερολίνο, Γιώργος Παππάς, ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, μιλώντας σε συνέδριο, ανέφερε ότι έγιναν βήματα προόδου, αλλά η πολιτική ηγεσία της Ελλάδας είναι αυτή που φορτώνει τα προβλήματα στους αδύναμους!

Ο ίδιος, εξάλλου, όπως είπε, είναι υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και όχι της Ελλάδας και δεν ευθύνεται για τα δομικά προβλήματα της Ελλάδας…

Δεν παρέλειψε δε να… συμπαρασταθεί στον ελληνικό λαό και να… προγκήξει για πολλοστή φορά το ελληνικό πολιτικό σύστημα που δεν ανταποκρίθηκε στις υποχρεώσεις του.

Ο «φίλος του ελληνικού λαού» δε κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν… στηρίζει όσο θα έπρεπε τα αδύναμα στρώματα, στα οποία εναποθέτει το βάρος, ενώ δεν έχει καταργήσει τα προνόμια των εφοπλιστών. Για την περίπτωση, δε, που κάποιος το έχει ξεχάσει, είναι ο ίδιος Σόιμπλε που τορπιλίζει με ευλάβεια τη μία μετά την άλλη όλες τις προσπάθειες εξεύρεσης λύσης, αν δεν περιλαμβάνουν ακριβώς αυτά που επιθυμεί ο ίδιος, έχοντας ήδη προκαλέσει τη δυσφορία πολλών ευρωπαίων πολιτικών και την κριτική ακόμη και γερμανικών ΜΜΕ, ενώ αιχμές εναντίον του άφησε σήμερα και ο Πιερ Μοσκοβισί.

Η απάντηση του Μαξίμου:

Κυβερνητικές πηγές σχολίασαν τα λεγόμενα του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας, αποδίδοντας στον κ. Σόιμπλε ιστορικές ευθύνες για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης.

«Οι ευθύνες του κ. Σόιμπλε για τη διαχείριση της ελληνικής κρίσης έχουν καταγραφεί ιστορικά. Δεν έχει κανένα νόημα να προσπαθεί να τις επιρρίψει σε άλλους» τόνισαν.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter