Σκουρλέτης: Να αποτραπούν νέα εργατικά δυστυχήματα – Εγρήγορση στο θέμα της ασφάλειας

Σκουρλέτης: Να αποτραπούν νέα εργατικά δυστυχήματα – Εγρήγορση στο θέμα της ασφάλειας

Εγρήγορση στο θέμα της ασφάλειας των εργαζομένων, ώστε να αποτραπούν νέα ατυχήματα όπως το σημερινό, τραγικό, δυστύχημα με την υπάλληλο καθαριότητας του Δήμου Πύργου, ζητά από τους ΟΤΑ ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση, μέσω της οποίας εκφράζονται τα θερμά συλλυπητήρια του υπουργού στην οικογένεια της άτυχης εργαζόμενης, ο κ. Σκουρλέτης ζητεί από τις δημοτικές αρχές να λαμβάνουν επιμελώς και με συνέπεια όλα τα προβλεπόμενα και αναγκαία μέτρα ασφάλειας των εργαζομένων κατά την άσκηση της εργασίας τους, με σκοπό την αποφυγή νέων ατυχημάτων, που το τελευταίο διάστημα έχουν ενταθεί.

Με αφορμή το δυσάρεστο συμβάν, το υπουργείο ενημερώνει ότι βρίσκεται σε συνεννόηση με το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας, προκειμένου να ενταθούν οι παρεμβάσεις του στην τοπική αυτοδιοίκηση, ενώ υπενθυμίζει ότι με τον πρόσφατα ψηφισθέντα νόμο 4483, θεσπίστηκαν τρεις παρεμβάσεις για τη βελτίωση των όρων προστασίας των εργαζομένων στους ΟΤΑ.

Με τις παρεμβάσεις αυτές επεκτείνεται η χορήγηση των Μέσων Ατομικής Προστασίας στους συμβασιούχους καθαριότητας, καθώς μέχρι τώρα τα λάμβαναν μόνο οι μόνιμοι. Το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας αποκτά στο εξής δικαίωμα επιβολής προστίμου εάν διαπιστώνει κενά σε θέματα υγιεινής και ασφάλειας στους ΟΤΑ.

Σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμμόρφωση, το πρόστιμο παρακρατείται, με απόφαση υπουργού Εσωτερικών, από την τακτική χρηματοδότηση. Επίσης, συγκροτείται Επιτροπή με αντικείμενο την αξιολόγηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την παροχή Μέσων Ατομικής Προστασίας και τη λήψη μέτρων προστασίας της υγείας και της ασφάλειας των εργαζομένων στους ΟΤΑ και την υποβολή πρότασης για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter