Σκουρλέτης: Οι δήμαρχοι που απολύουν συμβασιούχους, ταλιμπάν της ΝΔ

Σκουρλέτης: Οι δήμαρχοι που απολύουν συμβασιούχους, ταλιμπάν της ΝΔ

Επίθεση στους βουλευτές της ΝΔ για το θέμα των συμβασιούχων αλλά και των προσλήψεων εξαπέλυσε κατά τη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή, με αφορμή επίκαιρη ερώτηση που κατέθεσαν με θέμα: «Η Αυτοδιοίκηση στο στόχαστρο της ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ» ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Σκουρλέτης.

“Είναι οι δήμαρχοι που θα κρίνουν τη συνταγματικότητα ενός νόμου; Δεν έχει δηλαδή το δικαίωμα η Αποκεντρωμένη να εγκαλεί έναν δήμαρχο για τη στάση του; Υπάρχουν δήμαρχοι που δεν τιμούν τον αυτοδιοικητικό τους ρόλο”, είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σκουρλέτης αναφορικά με το θέμα των συμβασιούχων. Και πρόσθεσε: “Να μου πείτε για τις αποφάσεις Επιτρόπων αλλά οι περισσότεροι από αυτούς έχουν κρίνει θετικά το νόμο. Το θέμα πρέπει να λυθεί από την Ολομέλεια…. Αλλά να βάζετε κάποιους ανθρώπους που είναι ταλιμπάν του κόμματος σας και οι οποίοι το μόνο που θέλουν είναι να να κάνουν αντιπολίτευση στην κυβέρνηση και τώρα τους επικαλείστε….”. Και ο υπουργος Εσωτερικών κατέληξε: “Εσεις δημιουργήσατε το θέμα των συμβασιούχων παραβιάζοντας και την Ερωπαϊκή Νομοθεσία. Κι εμείς θα το λύσουμε.Δεν προσφέρετε για φθηνό εντυπωσιασμό. Μιλάμε για ανθρώπους”.

Υπενθυμίζεται ότι όπως έχει γράψει εφτά αιρετοί σε όλη τη χώρα είναι αυτοί που έχουν προχωρήσει στην απόλυση συμβασιούχων, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις να παρεμβαίνουν οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις.

Αναλυτικά σημεία της πρωτολογίας του υπουργού Εσωτερικών:

Σχετικά με τα οικονομικά των ΟΤΑ:

«Δεν υπήρξε καμία περικοπή προς τους ΟΤΑ, 326 εκ. απορροφήθηκαν από τους Δήμους και έρχονται 2,2 δις για έργα από το ΕΣΠΑ. Καλό λοιπόν είναι να κάνουν κάποιοι την αυτοκριτική τους…»

Για την Κινητικότητα:

Ακούω διάφορα να λέγονται για την Κινητικότητα. Περίεργο βεβαίως, διότι όπως ξέρετε η Κινητικότητα δεν έχει εφαρμοστεί ακόμα. Προέχει να ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα και να αποσταλούν από τους δήμους τα οργανογράμματα. Να ξεκαθαριστεί ότι σε περιπτώσεις κατά τις οποίες στα οργανογράμματα δεν καλύπτονται οι οργανικές θέσεις κατά 65%, η Kινητικότητα δεν πρόκειται να εφαρμοστεί. Αυτό αποτελεί μια ασφαλιστική δικλείδα».

Για τις προσλήψεις:

«Λάβαμε τα στοιχεία του ΑΣΕΠ του 2009. Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι οι περισσότερες προσλήψεις έγιναν σε δήμους της Β’ Αθήνας. Τυχαίο; Δεν αποκαλύπτει αυτό προθέσεις για πελατειακές σχέσεις; Εμείς κάναμε προσλήψεις σε μικρούς νησιωτικούς δήμους»

Παραλίες ΟΤΑ:

«Για την διαχείριση των παραλιών, ήδη προχώρησαν οι διαδικασίες και εντός της εβδομάδας αναμένεται η σχετική ΚΥΑ που θα περνάει η διαχείριση στους δήμους. Δεν υπάρχει λόγος να μας εγκαλείτε επειδή κάνουμε μια προσπάθεια να ξεκαθαρίσουμε το τοπίο».

Απλή αναλογική:

«Η απλή αναλογική είναι γεγονός ότι ξεβολεύει το αυτοδιοικητικό κατεστημένο. Θέλουμε η τοπική αυτοδιοίκηση να γίνει έδαφος συναινέσεων και όχι κομματοποίησης».

Για ΚΕΔΕ:

«Εμείς δημιουργήσαμε μια βάση συζήτησης. Παρατηρήσαμε να μαζεύονται δήμαρχοι στενού κομματικού χώρου για να κάνουν σόου, να τραβήξουν βίντεο για να πάνε στους δήμους τους να τα προβάλουν και να αποδείξουν ότι “κάτι” είπαν. Δεν είναι αυτή η βάση συζήτησης που εμείς επιθυμούμε».

Για τον Καλλικράτη:

«Όπως βλέπετε προχωράμε με μελετημένα βήματα. Δεν ανοίγουμε ακόμη θέματα χωροταξικού, εκτός κάποιων μικρών εξαιρέσεων. Αυτό όμως δεν μας αποκλείει από το να συζητάμε και να αποφασίζουμε για θεσμικά ζητήματα».

(Πηγή: aftodioikisi.gr)

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter