Σκύλος σωτήρας για το αφεντικό με το σπασμένο λαιμό

Σκύλος σωτήρας για το αφεντικό με το σπασμένο λαιμό

Ένας άντρας στις ΗΠΑ που έσπασε έξω το σβέρκο του σε συνθήκες παγωνιάς, επέζησε ξαπλωμένος για περίπου 24 ώρες, χάρη στο σκύλο του, ο οποίος τον κράτησε ζεστό όλη τη νύχτα και γάβγιζε για βοήθεια.

Ο άντρας, ονόματι Μπομπ, από το Μίσιγκαν ήταν μόνος όταν έφυγε από το αγρόκτημά του την παραμονή της πρωτοχρονιάς για να μαζέψει καυσόξυλα. Καθώς επρόκειτο για μια διαδρομή μερικών μέτρων, ο Μπομπ φορούσε μόνο ένα παντελόνι, μια μπλούζα και παντόφλες, παρά το γεγονός ότι η θερμοκρασία ήταν στους -4C.

Ωστόσο γλίστρησε και έσπασε το σβέρκο του. «Φώναζα για βοήθεια αλλά ο κοντινότερος γείτονας μου είναι ένα τέταρτο του μιλίου από δω και ήταν 10:30 μ.μ., αλλά ήρθε ο Κέλσεϊ μου», είπε ο Μπομπ.

Ο Κέλσεϊ είναι ένα πεντάχρονο Γκόλντεν Ρετρίβερ και κράτησε τον Μπομπ ζετό ξαπλώνοντας πάνω του και γλείφοντας τα χέρια και το πρόσωπό του.

«Συνέχιζε να γαβγίζει για βοήθεια, αλλά ποτέ δεν έφυγε από δίπλα μου. Με κράτησε ζεστό και ξύπνιο. Το πρωί η φωνή μου είχε φύγει και δεν μπορούσα να φωνάξω για βοήθεια αλλά ο Κέλσεϊ δεν έπαψε να γαβγίζει, πράγμα που κατάλαβε ο γείτονάς μου, ο οποίος με βρήκε στις 6:30 μ.μ. την Πρωτοχρονιά».

Ο γείτονάς του μόλις τον βρήκε κάλεσε αμέσως για βοήθεια. Όταν έφτασε τελικά ο Μπομπ στο νοσοκομείο, η θερμοκρασία του σώματός του ήταν κάτω από 21C. Η φυσιολογική είναι 36- 37C και η υποθερμία ξεκινάει όταν η θερμοκρασία πέφτει κάτω από τους 35C.

Πηγή: Independent

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter