Σλοβακία: Με το γαμπριάτικο κοστούμι, κηδεύτηκε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος

Σλοβακία: Με το γαμπριάτικο κοστούμι, κηδεύτηκε ο δολοφονημένος δημοσιογράφος

Εκατοντάδες άνθρωποι παρέστησαν σήμερα στο Στιάβνικ, στη βόρεια Σλοβακία, στην κηδεία του δημοσιογράφου Γιαν Κούτσιακ, που δολοφονήθηκε ενώ ερευνούσε μια υπόθεση διαφθοράς, η οποία φέρεται να σχετίζεται με την ιταλική μαφία, μετέδωσε δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Ο 27χρονος δημοσιογράφος κηδεύτηκε με το κοστούμι του γάμου του. Μια ημέρα πριν τελέστηκε στο Γκρεγκορόβτσε (ανατολικά) η κηδεία της αρραβωνιαστικιάς του Μαρτίνας Κουσνίροβα, που δολοφονήθηκε μαζί του και την οποία κήδεψαν με το νυφικό της.

Η τελετή στην μικρή εκκλησία του Στιάβνικ ξεκίνησε με την ανάγνωση ενός ποιήματος το οποίο ο Γιαν Κούτσιακ είχε γράψει στην αγαπημένη του ενόψει του γάμου τους, που επρόκειτο να γίνει τον Μάιο.

Απευθυνόμενος στους οικείους του εκλιπόντος, μεταξύ αυτών οι συνάδελφοί του στον ιστότοπο aktuality.sk, ο αρχιεπίσκοπος της Μπρατισλάβας Στάνισλαβ Ζβολένσκι μίλησε για μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της χώρας.

«Εάν ο δολοφόνος πίστεψε ότι κατάφερε να κάνει τον Γιαν να σωπάσει, έκανε λάθος. Έκανε το αντίθετο. Μια επίθεση εναντίον ενός δημοσιογράφου είναι μια επίθεση εναντίον της ελευθερίας της χώρας μας, δεν θα το επιτρέψουμε» επισήμανε ο αρχιεπίσκοπος.

Τελευταίες ΕιδήσειςDropdown Arrow
preloader
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ
Documento Newsletter